Néppárt-elnök: Nem lehet mindenki előtt kinyitni Európa ajtaját

2015. október 21. 18:40

Joseph Daul szerint az egyik legnagyobb kihívás Európa számára, hogy megmaradjon nyitott társadalomnak, úgy hogy közben nem veszíti el indentitását. Daul az Európai Néppárt madridi kongresszusán tartott beszédében Cipraszt hazugozta és Junckert méltatta.

2015. október 21. 18:40

Európa sosem állt még szemben olyan súlyos kihívásokkal, mint most, az európaiak pedig válaszokat várnak ezekre a kihívásokra, mondta Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke szerdán a szervezet kétnapos madridi kongresszusát megnyitó beszédében. A francia politikus többek között a migránsválsággal, a terrorizmussal és a gazdasági kihívásokkal összefüggésben beszélt erről. A legfontosabbnak a biztonságot, az európai értékek védelmét nevezte. Európának példának kell maradnia, fogalmazott.

Integráció és értékmegosztás

Mint mondta, a első számú európai pártnak lenni nagy felelősséget jelent, amelytől az európaiak konkrét válaszokat várnak válaszokat a jövővel kapcsolatban. Az EPP elnöke a migrációról szólva hangsúlyozta: morális érték, hogy segíteni kell a háború elől menekülőket, akik az életüket kockáztatják a nyílt tengeren, de nem lehet mindenki előtt ajtót nyitni. „Felelősséggel tartozunk a saját állampolgárainknak” – fogalmazott, és hozzátette, hogy a külső határok ellenőrzése kulcsa Schengen védelmének.

Joseph Daul szerint az egyik legnagyobb kihívás Európa számára, hogy megmaradjon nyitott társadalomnak, úgy hogy közben nem veszíti el indentitását. A menekülteket integrálni kell, megosztani velük értékeinket, mondta, példaként említve ezek közül a férfiak és nők közötti egyenlőséget és a toleranciát.

Csak így maradhatunk szabad és stabil társadalom a jövőben, jegyezte meg.

Daul: Ciprasz hazudott

A politikus úgy látja, Oroszország bekapcsolódása a háborúba Szíriában csak fokozza az Európa felé irányuló menekültáradatot. Szíriával kapcsolatban az a tanulság, hogy a konfliktusok bármelyik pillanatban elérheti Európát, tette hozzá.

A pártelnök kitért az Európában növekvő populizmusra, amely jobb és baloldalról is egyaránt érzékelhető. Példaként említette Görögországot, ahol - mint mondta - Ciprasz hazugságokkal jutott hatalomra, de véleménye szerint a valóságot nem lehet túl sokáig eltitkolni. Spanyolországra utalva hozzátette, hogy reméli, ez példaként szolgál majd más országoknak, ahol hasonló törekvések zajlanak. Az Európa előtt álló gazdasági kihívásokkal kapcsolatban azt mondta: a Juncker-terv az egyetlen, amely garantálja a növekedést és a prosperitást.

Joseph Daul egyetlen jelöltként indul a pártcsalád elnöki posztjáért, amelyről napközben folyamatosan szavaznak a küldöttek. Az eredmény késő este várható. A kongresszuson mások mellett részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök. A tanácskozásra 32 országból érkeztek résztvevők, köztük 14 állam- és kormányfő, 11 uniós biztos és 750 küldött.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2015. október 22. 08:28
ez a faszi pont olyan töketlen hasznos idióta mint Juncker az ok hogy lehazugozza Cipraszt mert igaza van de akkor mi a véleménye Merkelről? Hány bevándorlót is ígért a választáson? " legfontosabbnak a biztonságot, az európai értékek védelmét nevezte" mi a kurva anyját hazudik? Áldásos mosolygásuk közepette azonosítatlan gazemberek kószálnak európaszerte és a balkánt puskaporos hordóvá alakították Daul aszisztjával és PC idiótizmusával
Orvosok és mérnökök
2015. október 21. 20:56
Nezzetek meg ezt, hamar bevandorlos temanal vagyunk :) https://www.youtube.com/watch?v=AdTu5e9DJ08
Senye Péter
2015. október 21. 20:55
A gazdag arab államok is hajlandók 'menekültet' befogadni, már akit. (https://www.rt.com/usa/319293-teen-arrest-homemade-clock/)
Kanizsai Rozália
2015. október 21. 20:50
De jó ez. Egy magyar csákó négy évig élt német menekülttáborokban. Érdekeseket írogat. Merkel mamáról is van ott egy faszántos MÉM. http://www.intervallum.hu/ Persze csak akinek van agya, hogy megértse, meg végigolvassa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!