L Simon „rendet tett” maga körül, feleségé lett a többségi tulajdon a cégében

2015. október 14. 09:00

Eleget tett Lázár János kérésének és csökkentette részesedését „barackmagos” cégében L. Simon László, igaz a tulajdon nem került túl messzire tőle: feleségéé lett.

2015. október 14. 09:00

Az RTL Klub még július végén kérdezte L Simon Lászlót a nevét viselő borászatról, amelyben rákellenes hatásúként „reklámozott” barackmagokat is forgalmaztak. Az államtitkár a kamerák előtt akkor azt állította, hogy nem az övé a cég, még résztulajdona sincs benne. Azóta kiderült: vagyonnyilatkozata szerint 57%-al többségi tulajdonosa a Simon és Simon Kft.-nek.„barackmagos”

A történteket követően Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte L Simon Lászlót, hogy számolja fel gazdasági érdekeltségeit és tegyen rendet maga körül. Ennek a hvg.hu értesülései szerint L Simon László részben eleget is tett: 24%-ra csökkentette a részesedését a borászatban, így most a felesége lett a többségi tulajdonos.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. október 14. 15:28
Igazi fideszes káder...
improduktiv
2015. október 14. 12:22
Jó, ha ezt is tudjuk: A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán magyar–történelem szakos tanári oklevelet, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári végzettséget szerzett, majd PhD-ösztöndíjas volt. Rendelkezik kulturális menedzseri és szőlész-borász mérnök szakos végzettséggel is. A Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesület alapító tagja. Ez is olvasható honlapjukon: Családunk több nemzedék óta gazdálkodik, szőlőt termeszt, bort készít. A pincénkben javarészt a saját termesztésű szőlőinket dolgozzuk fel, jelenleg 11 hektár területen gazdálkodunk az Etyek-Budai borvidéken, a Velencei-tó környékén. Pincészetünket a Simon és Simon Kft. alapította és építette 1999-ben. Előbb volt szőlész-borász, mint politikus, nem úgy, mint kedvenc szocialistáitok, akik politikusként lopták össze magukat.
balbako_
2015. október 14. 10:25
Az Altus sem Gyurcsányé és az EU eddig ezt el is fogadta. A Retkesek nem kérdezik meg a tisztelt EU biztost, hogy ez csak Gyurcsányra vonatkozik, vagy másra is érvényes?
kizökkentidő
2015. október 14. 10:16
Új fidesz jelszó: Akinek a tíz éves gyermeke nem milliomos, az annyit is ér, mint a barackmag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!