Alkotmánybíróságon támadja a földprivatizációt az LMP, a Jobbik és az MSZP

2015. október 13. 12:39

Közösen fordul az Alkotmánybírósághoz a Jobbik, az LMP és az MSZP az állami földek tervezett eladása miatt – közölte az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke. Azt akarják elérni, hogy kimondják: a földek értékesítése nem felel meg a nemzeti vagyonról szóló törvénynek.

2015. október 13. 12:39

Összegyűlt a szükséges ötven aláírás, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki parlamenti pártok az állami földek tervezett eladása miatt – közölte az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Harangozó Gábor ismertetése szerint a Jobbik által kezdeményezett beadványban annak kimondását akarják elérni, hogy a földek értékesítése nem felel meg a nemzeti vagyonról szóló törvénynek. Hozzátette: az LMP felvetése alapján az MSZP által kezdeményezett beadványban azt kifogásolják, hogy erről a kérdésről nem lehetett volna kormányhatározatban dönteni, ahhoz törvényt kellett volna módosítani.

Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő közölte, az országgyűlési kontroll megteremtése érdekében a földeladás felügyeletét ellátó eseti bizottság létrehozását kezdeményezik arra az estre, ha nem tudják megakadályozni a privatizációt.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2015. október 13. 14:54
A Demokratikus Kalifátus az tartózkodik, vagy a Jobbik szagát nem bírja? A DK, a legnagyobb szarkeverő az kimaradna ebből a média szereplési lehetőségből? Lehet, hogy Kúrcsány holnap fogja megfenyegetni az alkotmánybírákat, biztos ami biztos alapon?
mákgubó2
2015. október 13. 14:34
Gyerünk! Állítsátok meg a maffiát!
Tintamin
2015. október 13. 14:03
Csak ma 3 vezeto hir van arrol, hogy milliardokat lopnak a fideszesek. Az egyik az MVM, a masik az Emmi (oldalankent 1millios kamutankonyvek), a harmadik meg a 10.000-es oraberben keritesepito a haverok: http://index.hu/belfold/2015/10/13/mennyi_volt_egy_allami_hatarkerites-drotozo_oradija/ A pofam leszakad. A fideszes agyhalottak pedig ezt is kepesek megmagyarazni. Es akkor a foldmutyirol meg szo se volt. Okadni kell ettol az orbani maffiaallamtol.
adam
2015. október 13. 14:02
Azért ez csak csípi majd azok szemét, akik nem a munkásőrségtől igazoltak át a jobbikhoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!