Orbán: Meg kell akadályozni, hogy iszlámellenes hangulat alakuljon ki

2015. szeptember 29. 18:46

Az egyiptomi államfővel tárgyalt kedden New Yorkban Orbán Viktor miniszterelnök. A két vezető egyetértett abban, hogy a migráció világméretű probléma, amire ezért világméretű választ is kell adni, és abban is: meg kell akadályozni, hogy a migrációs válság miatt iszlámellenes hangulat alakuljon ki, mivel a probléma nem az iszlám, hanem az illegális migráció.

2015. szeptember 29. 18:46

A migrációs válság volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő keddi tárgyalásán, a New York-i ENSZ-székházban. A felek megállapították, hogy a jelenlegi migrációs válság világméretű probléma, ezért az arra adott válasznak is világméretűnek kell lennie – mondta a kétoldalú találkozóról beszámoló Havasi Bertalan az MTI-nek.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte: a két politikus szerint mindenképpen meg kell akadályozni, hogy Európában a migrációs válság miatt iszlámellenes hangulat alakuljon ki. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor leszögezte – idézte szavait a sajtóiroda vezetője –, hogy nem az iszlám a probléma, hanem a tömeges és illegális migráció. A magyar kormányfő és az egyiptomi elnök egyetértett abban is, hogy a két ország közötti, a közelmúltban Budapesten aláírt megállapodások végrehajtása fontos, és folyamatosan zajlik. Végül Abdel-Fattáh esz-Szíszi hivatalos látogatásra hívta meg Kairóba Orbán Viktort – tájékoztatott Havasi Bertalan.

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. szeptember 30. 22:19
"Meg kell akadályozni, hogy iszlámellenes hangulat alakuljon ki" - mondja. A pali már elvesztette a józan ítélőképességét. Hiszen részben az ő kifelé is hirdetett "keresztény értékek Európáját célzó" belpolitikája szítja a vallási békétlenséget.
Tintamin
2015. szeptember 30. 11:42
Mindeközben: Tállai miniszterhelyettes, államtitkár és NAV-elnök is lesz. Gratulálok a fidesznek, hogy ilyen szuper agytrösztöket alkalmaz. Gyakorlatilag baromképző jött létre a párton belül, és Tállai nyert. Az agyhalottak tapsikolnak örömükben, hogy "nahát, ez a Viktor milyen klasszul irányítja az országot":((
Tintamin
2015. szeptember 30. 11:12
HAHAHAHAHAHAHA, ezt tényleg ő mondja????? Ezt a kétszínű faszt, beszarok!
h.kovacs
2015. szeptember 30. 10:27
az iszlám nem való európába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!