Nem járnak a vonatok Ausztria felé

2015. szeptember 10. 13:31

Leállította a vonatközlekedést Maygarország és Ausztria között az osztrák vasúttársaság. Az ÖBB szerint rendkívül túlterheltek a vonatok a menekültek miatt, ezért mind a Railjeteket, mind a határt átlépő regionális vonatokat leállították.

2015. szeptember 10. 13:31

Az ÖBB ismét leállította a vonatokat Magyarország és Ausztria között – írja a Die Presse alapján az Index. Az osztrák vasúttársaság masszív túlterhelésre hivatkozva leállította a Railjeteket és a regionális vonatokat, ezekre Magyarországon nem fognak jegyet eladni. Az ingázókat pótlóbuszokkal hozzák haza.

Ausztriában a határ mellett 3700 menekült torlódott fel, őket kisebb csoportokban vonattal viszok Bécsbe, ahol már 2000-en várnak a peronokon. Ausztriában is elindultak többen gyalogosan, miattuk utakat zártak le. Az osztrák kormány igyekszik fokozatosan visszavonni a múlt heti engedményeket: a határ még nincs zárva, egyelőre csak a vonatközlekedést korlátozzák.

A MÁV vonatai Hegyeshalomig közlekednek

Átmenetileg csak Hegyeshalomig közlekednek a MÁV-Start Zrt. vonatai a Budapest-Bécs vonalon – tudatta a vasúttársaság csütörtökön, nem sokkal azt követően, hogy osztrák partnere jelezte: túlterheltség miatt átmenetileg nem indít vonatokat a két főváros között. Az ÖBB kora délutáni közlése szerint a korlátozás érinti a Bécs és Budapest között közlekedő Railjet vonatokat, továbbá a határon átkelő regionális járatokat is. Az ÖBB egyelőre nem árusít jegyeket az érintett járatokra. Az ingázók és az iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg. A MÁV-Start közlése szerint az intézkedés miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.

Újabb konvoj indul Bécsből

Az Index közben arról ír, hogy újabb konvoj indul Bécsből Magyarországon lévő migránsokért az ÖBB leállása miatt. Most egyelőre cak Győrig mennek az ott éjszakázó menekültekért.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. szeptember 10. 16:04
Hihetetlen ahogy Nyugat-Európa hülyét csinál magából és a migránsokból, hát miért nem hitték el hogy ez az invázió nem gyerekjáték..?
kjkj945
2015. szeptember 10. 16:01
Körmend?????
betamás89
2015. szeptember 10. 14:45
Vagy Fábry után szabadon (via Merő Vera): Magyarország ugye egy virtuális gázkamra. Az osztrákok pedig, akik Hitlert is adták, vajon nem-e az ő módszereihez térnek vissza, ezzel a döntésükkel vajon nem-e egyfajta passziv nácizmust valósitanak meg ?
választópolgár
2015. szeptember 10. 14:31
annak idején amikor az euba való belépésre buzdítottak, a politikusod elfelejtette megemlíteni az eu szerződés apróbetűs részeit. Ha akkor tudtuk volna, hogy a bevándorlási törvények ilyen európai őslakos és fehérember ellenesek, biztosan nem szavaztál volna a belépésre. Több joga van a bevándorlónak mint az őslakosnak akik európát építették? Mi az hogy a rendőr egy ujjal sem nyúlhat a többszörös törvénytörő erőszakos illegális határsértő gazdasági bevándorlóhoz, miközben megbénítja a vonatközlekedést autópályát, szabad mozgását nem korlátozhatja egy ország? Átszaladnak a határon, eldobált útlevéllel átgázolva kerítésen rendőrön? Menekültnek hazudja magát de nem elégszik meg azzal amit kap még válogat hogy hová menne? Ingyen szállíttatja magát a teljes útvonal alatt étellel itallal mindennel kiszolgálva mindenhol az országok között mint a mérgezett egér, nekünk meg csak ahoz van jogunk hogy pislogjunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!