Egyébként több mint ezer migráns érkezett Barcsra délután

2015. szeptember 24. 17:13

Több mint ezer migráns érkezett csütörtök délután a Somogy megyei Barcsra Horvátország felől. Egy rövid pihenő után a migránsokat a rendőrök a vasútállomásra kísérik, ahol egy 14-15 kocsiból álló szerelvénnyel a felszállás után azonnal elindítják őket Hegyeshalom felé.

2015. szeptember 24. 17:13

Barcsra több mint ezer migráns érkezett csütörtök délután – közölte az M1 aktuális csatorna.

A mintegy 1100 illegális bevándorlót 15 óra körül húsz horvát busszal vitték a Dráva-hídhoz, a horvát-magyar határra, onnan rendőrök kísérték őket az ideiglenesen kialakított pihenőhelyre, ahol segélyszervezetektől élelmiszert, italt, gyümölcsöt kaptak, a kisgyermekeknek bébiételt adtak, és orvosi ellátásban részesítették azokat, akiknek erre szükségük volt.

Egy rövid pihenő után a migránsokat a rendőrök a vasútállomásra kísérik, ahol egy 14-15 kocsiból álló szerelvénnyel a felszállás után azonnal elindítják őket Hegyeshalom felé. 

Az M1 tudósítója arról is beszámolt: a Dráva-parti város polgármestere nehezményezi, hogy pontatlan információkat kapnak a horvát hatóságoktól a migránsok érkezéséről. A csütörtök délutáni csoport érkezését például már reggel hat óra óta várták.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. szeptember 24. 19:33
Nem igazán értem, miről beszélt a Viktor, hiszen már működik a folyosó az osztrákokhoz, mit folyosó, katapult. Remélem, kalauz is vanazokon a vonatokon, és szedi a pénzt.
bookmark
2015. szeptember 24. 17:27
Jó, de ne Hegyeshalomra vigyék őket hanem szétterítve több délebbi osztrák határátkelőhöz, így megsokszorozva az osztrák oldalon a költségeket, mert most egybe kapják meg az egész csomagot, jó hogy nem kötünk rá masnit. Amikor végleg kész lesz a gyoda a horvát határon a tranzit zónát Letenyénél kell kialakít, hogy a horvátok kénytelenek legyenek minél több km-t megtenni. Ne mi legyünk megint a csirkék, akik állják a legnagyobb cechet.
küllő
2015. szeptember 24. 17:23
Akkor most embert csepésznek a püffedt pávatáncosék ?? Ejnye-bejnye !!
mákgubó kettő
2015. szeptember 24. 17:20
Simicskó még nem jött bele a drótfonásba....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!