Emancipuncik hisztiznek, hogy szabadságra vágynak… mintha legalábbis el lennének nyomva!

2015. szeptember 28. 08:04

Nem kifogást keresel, hogy speciális, az evolúció során kifejlesztett női képességkészlet kell a pelenkacseréhez és a mosogatáshoz, hanem dolgozol, nem segítesz, hanem kiveszed a részed a teendőkből, és nem spermadonor leszel, hanem apa.

2015. szeptember 28. 08:04
Barok Eszter

„Jó, az egész társadalmat megváltoztatni nem tudjuk, de van pár dolog, amit te is megtehetsz. Az első például az, hogy nem csinálsz úgy, hogy mintha a probléma nem létezne, csak mert te nem vagy érintett. Hidd el, egy csomó mindent sokáig én sem láttam, mert priveligizált helyzetben vagyok a nagy többséghez képest és gyerekem sincs még, de az ismerősi köröm működése és a harmincadik születésnapom után történtek rengeteg problémára rávilágítottak. Attól még, hogy te nem szenvedsz, mások igen, és ők vannak többen.. ezt el kell fogadni anélkül, hogy lebecsülnéd a problémáikat. Például azt, hogy verik a mellüket ezek a nők, hogy bulizni mennének: nyilván fogalmad sincs, hogy ez sok családban milyen lehetetlen álomkép a zasszony számára, hiszen minden háztartással és gyerekneveléssel kapcsolatos feladat egyedül rá hárul, és jóval kevesebbet is keres mellé, mint a férje, tehát eleve kiszolgáltatott helyzetben van.

A második dolog, amit tehetsz, hogy néha rávilágítasz ezekre az anomáliákra az ismerősi körödben: például amikor a fiúk azon röhögnek az ötödik sör után, hogy Zsémbes Zsófi micsoda kiállhatatlan, örökké menstruáló hisztigép, talán rákérdezel, hogy ezekben a percekben ki vigyáz otthon a kölkökre, ki mosta ki Zsolti ingjét, és ez az ember mikor szórakozott utoljára önfeledten öt sör mellett az éjszakában? Ha te mondod, talán lesz, aki elgondolkodik. Nem biztos, hogy feladja az előjogait, de talán kap egy új perspektívát, az meg még akármire is jó lehet hosszútávon.

A harmadik dolog, ami a hatalmadban áll az, hogy ha odajutsz, te tényleg teszed, amit hirdetsz: nem kifogást keresel, hogy speciális, az evolúció során kifejlesztett női képességkészlet kell a pelenkacseréhez és a mosogatáshoz, hanem dolgozol, nem segítesz, hanem kiveszed a részed a teendőkből, és nem spermadonor leszel, hanem apa. Ez így érthető?”

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. szeptember 28. 14:56
Tipikus baszatlan "emancipunci" vagy kedves Eszter, légy őszinte magadhoz lécci. Persze ez sajnálatos. A hires bécsi pszichiáter gondolatát ajánlom figyelmedbe (szabadon forditva) amit a "migrénes" unatkozó bécsi hölgyeknek mondott: Asszonyom naponta szekszeljenek - esetleg többször.
vaddöfakk..?
2015. szeptember 28. 13:59
Hát,a kommentekből meg lájkokból egyértelműen leszűrhető,hogy nőgyűlölő társadalom vagyunk.Amit én például személyesen megtapasztaltam,amikor kihívtam a rendőrséget családon belüli erőszak miatt:a rendőrök engem kussoltattak el,röhögtek ki,hülyéztek le,és aláztak meg,a bántalmazó hímneműnek meg kedélyesen elbeszélgetve tanácsokat adtak,hogy mit lehet tenni,hogy "nyugodtan élhessen végre",majd vele kezet fogva távoztak,tőlem meg el se köszöntek.De hát ez a világ rendje nyílván megérdemlem,mert olyan buta vagyok,hogy nem fogom fel,hogy a nő azért van,hogy engedelmeskedjen a felsőbbrendű hímneműnek és mindenben kiszolgálja őt,hiszen a nő nem ember,mivel nincs pöcse....Ez a látens ámde uralkodó felfogás XXI. Magyarországon.
várúr
2015. szeptember 28. 13:11
Az összes libnyaf a Mandira gyűl, ha egy elvtársuk firkál egy cikket. Egyem a sok forradalmár lelkületű barmot, ha nő, ha férfi.
Vadjoe
2015. szeptember 28. 13:08
Ehhez képest az én haverjaim mióta gyerek van, ottho maradnak inkább, mert az asszony részéről ez az elvárás. Nem az, hogy ők is elmehessenek szórakozni, hanem hogy a férj sem járkáljon sehová, max. szökőévben egyszer. Nem, nem a férfi kényszeríti ebbe a helyzetbe, magukat kényszerítik bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!