A bicskei vasútállomáson is kitörtek a migránsok, egyikük meghalt

2015. szeptember 04. 16:37

Két irányba, Budapest és Győr felé is kitörtek a bicskei vasútállomáson feltartóztatott, és a táborba helyezésük ellen tiltakozó migránsok. A rendőrség tehetetlennek bizonyult, nyugat felé 200-300, a főváros felé mintegy 50 menekült indult. A Blikk szerint egy 50 éves Pakisztáni férfi meghalt, a mentők hiába próbálták újraéleszteni. 80-an önként vonultak át a menekülttáborba.

2015. szeptember 04. 16:37

Mintegy két-háromszáz illegális bevándorló kitört a bicskei vasútállomás területéről, és a közeli bozótos felé futott – látta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója péntek délután. A rendőrök nem tudták feltartóztatni a tömeget. A migránsok a vasúti sínek mentén haladnak tovább, Győr irányába. Mintegy 50-en a másik irányba is kitörtek, Budapest felé.

A Blikk információi szerint a bicskei vasútállomás mellett meghalt egy 50 éves pakisztáni származású férfi. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-nek megerősítette, hogy egy migráns férfi összeesett Bicskén, a mentősök pedig hiába küzdöttek az életéért 50 percen keresztül. A halál oka egyelőre ismeretlen, arra szakértői vizsgálat fog fényt deríteni, ahogyan az illető személyazonosságát is vizsgálják még.

Az MTI arról is beszámol, hogy 80 migráns önként vonult át a bicskei vasútállomásról a menekülttáborba. Délután fél hat körül 51 ember – köztük sok nő és kisgyerek – szállt fel az őket a táborba szállító buszra. A csoportnak rohamfelszerelésbe öltözött rendőrök álltak sorfalat. Egy órával korábban egy másik, körülbelül harminctagú csoport indult a táborba a pályaudvarról.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 04. 20:13
A fidesz lelkén szárad a halála. Egyik másik a népvándorlásban érintett ország sem teszi, ezt amit a fidesz hatalom. Simán meg lehetett volna oldani, hogy a Magyarországra érkezők csak egy napot töltsenek az országban, ameddig Sopronba szállítják őket. A többit ők maguk megoldották volna. Ez amit a fidesz csinál nem tetszik a bevándorlóknak, nem tetszik az EU-nak és nem tetszik a magyaroknak sem. Azoknak főleg nem, akik kénytelenek a minimálisan szükségesnél sokkal tovább elviselni a bevándorlókat például a Keleti pályaudvar környékén. Bármit, amit Görögország megtehet azt Magyarország is megteheti. Megtehetné.
simonszól
2015. szeptember 04. 18:51
Leszarom.Otthon kellett volna ilyen bátornak lenni.
tunde04
2015. szeptember 04. 17:57
így jár az, aki nem vonat, és még is a síneken közlekedik! Különben is mit keres itt egy pakisztáni? hát nem azt mondták, h ezek szírek és a háború elől menekülnek és nem gazdasági menekültek?
cserebogár
2015. szeptember 04. 17:27
Nem lehet eszköz nélkül hagyni a rendvédelmet. Így azt csinálnak, amit akarnak. Mi lesz a vége? Megbéníthatják a közlekedést, félelmet kelthetnek a polgárokban, fölbátorodnak, hogy megtehet bármit, mert nincs törvény, ami gátolhatja őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!