Robbanás történt a Richter budapesti gyárában

2015. augusztus 27. 09:26

Egy kisebb tartály robbant be a Richter gyógyszergyárban Budapesten csütörtökön délelőtt. A robbanásban egy ember megsérült. A katasztrófavédelem közlése szerint a lezárt területen kívül nem található a lakosságra veszélyes anyag a levegőben.

2015. augusztus 27. 09:26

Egy ember megsérült, amikor robbanás történt csütörtök délelőtt a Richter Gedeon Gyógyszergyár területén Budapesten - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté elmondta, hogy a munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A munkálatok közben a tartály berobbant.

A helyszínre érkező tűzoltók vízsugárral hűtik a detonáció helyszínét, illetve százméteres sugarú körben lezárták az érintett területet. A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma méréseket végez a helyszínen; megállapították, hogy a lezárt területen kívül nem található a lakosságra veszélyes anyag a levegőben – mondta a szóvivő.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2015. augusztus 27. 17:36
" a lezárt területen kívül nem található a lakosságra veszélyes anyag a levegőben" Na és a talajon??? Na és a lezárt területen belül? "egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A munkálatok közben a tartály berobbant" A metanol veszélyes az emberi szervezetre! Ha valaki sokat iszik belőle, meg is vakulhat tőle. Vagy valami más is szétszóródott?
jégecet
2015. augusztus 27. 10:19
Ez felveti Orbáb Viktor személyes felelősségét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!