Egyre nagyobb a baj: izraeli katonákra csapott le a Hezbollah

2024. április 15. 17:55

Közleményük szerint az akciót Tál Iszmádl településnél, a határ közelében, robbanószerkezetekkel hajtották végre.

2024. április 15. 17:55

A nyitókép illusztráció. Fotó: AFP

Négy izraeli katona sebesült meg robbanások következtében, miután behatoltak Libanon déli részébe – közölte hétfőn a Hezbollah libanoni síita szervezet.

Közleményük szerint az akciót Tál Iszmádl településnél, a határ közelében, robbanószerkezetekkel hajtották végre.

Hozzátették továbbá, hogy két hullámban rakétatámadást intéztek katonai célpontok ellen az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon. Az izraeli hadsereg bejelentése szerint a négy katonát bevetés közben, hétfő éjjel érte a támadás, és „egyikük ismeretlen eredetű robbanás következtében szenvedett súlyos sérülést”; és azt is megerősítették, hogy az incidens több száz méter mélyen libanoni területen történt.

A Hamász palesztin terrorszervezettel szövetséges Hezbollah és Izrael között a gázai háború kezdete óra rendszeresek a villongások a zsidó állam északi részén és Dél-Libanonban, de azóta ez lehet az első alkalom, hogy izraeli katonák behatoltak Libanon déli részére, és ott megtámadták őket.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
victory
2024. április 17. 09:19
Mi a fszt kerestek ezek libanonban?
Tommaso
2024. április 16. 16:27
- Libanonból miért lövik FÉL ÉVE FOLYAMATOSAN izraelt? - Irán utasitására.
Tommaso
2024. április 16. 16:22
Izrael békében szeretne élni, mind Iránnal, mind az arabokkal, de sajnos az agresszor / terrorista oldalon erre nincs fogadókészség. AZ ÉRVEM >> Az összes arab -izraeli háborút arab országok robbantották ki 1948, 1967, 1973, 1982 és 2023. "levi87 : Izrael soha nem akart békét. 80 éve terjeszkedik.." Vajon mik lehetnek levi 87 érvei???
Tommaso
2024. április 16. 16:18
IRÁN több, mint fél éven át A DAMASZKUSZI KÖVETSÉGÉRŐL irányitotta, koordinálta az izraeli állampolgárokat állatias kegyetlenséggel lemészároló, Izraelt folyamatosan rakétákkal támadó, Teherán által pénzelt, kiképzett és felfegyverzett iszlamista terroristákat. Kész csoda, hogy Izrael ilyen sokáig válasz nélkül hagyta ezt a kétségtelen agressziót. ------------------------------------------------------------------------- Minden háború, amelyet a modern Izrael állam valaha is vívott eddig, védelmi háború volt. Az arabok támadtak 1948-ban, 1967-ben, 1973-ban, 1982-ben és tavaly ősszel is. ------------------------------------------------------------------------------------ Izrael békében szeretne élni, mind Iránnal, mind az arabokkal, de sajnos az agresszor / terrorista oldalon erre nincs fogadókészség. Ők inkább 10-15 évenként kirobbantanak egy háborút, nehogy béke legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!