Menekültügy: Ausztria nem engedett át vonatokat Hegyeshalomnál

2015. augusztus 19. 12:04

A menekültáradat lehet a hátterében annak az intézkedésnek, hogy egy időre lezárták az osztrák-magyar határt Hegyeshalomnál a vonatok előtt. Azóta újra beindult a vasútforgalom a két ország között, de az ÖBB csak fokozatosan engedi át a szerelvényeket, a rendelkezésükre álló személyzet függvényében.

2015. augusztus 19. 12:04

Megállt egy időre a vasúti közlekedés az Ausztria és Magyarország közötti legnagyobb forgalmú fővonalon, a leállítás mögött az osztrákok vannak. Az Index információi szerint menekültprobléma lehetett az ideiglenes intézkedés hátterében.

A hegyeshalmi határon át az ÖBB nem fogadott és nem indított vonatokat — erősítette meg a MÁV szerda délelőtt a lapnak. „Emiatt az érintett nemzetközi vonatok Magyarország területén, a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon csak a hegyeshalmi vasútállomásig, illetve onnét közlekednek ideiglenesen.”

A Bécsből Magyarországra eljutni próbáló utasoktól úgy tudja az Index, őket helyben arról tájékoztatták, hogy menekültek ellenőrzése miatt állították le a forgalmat a két ország között. A Bécsből 8 óra után indult vonat utasai 11 órakor még Bruck an der Leithánál várták, hogy értük menjen egy autóbusz, ami majd átviszi őket Hegyeshalomra. A forgalom mindkét irányban szünetelt.

A MÁV honlapja szerint mostanra újraindult a nemzetközi forgalom. Először a 346-os Dacia Euronightot és a Münchenbe tartó 62-es számú Railjetet engedi át az ÖBB. A további személyszállító vonatokat a rendelkezésre álló személyzet függvényében tudják fogadni az osztrák oldalon.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. augusztus 19. 14:03
Köll egy kerítés arra a határszakaszra is.
1234
2015. augusztus 19. 13:43
Az náci überemberek persze lerugdoshatják a szír és pakisztáni agysebészeket a vonatokról, ez a nagy ejrópaji egyenlőség és szabadság. Komolyan úgy tűnik, hogy csak azt akarják, hogy Magyarországot lepjék el az afgán agysebészek, a két bangaldési programozót a százezerből majd ők kiválasztják és nagylelkűen befogadják.
C.Dömötör
2015. augusztus 19. 13:27
Azért érdemes elgondolkodni azon, hogy is kezdődött mindez, pontosabban az egyik legfontosabb részére. Azt mondták, hogy határokra nincs szükség, mert minek, béke van, az emberek szelídek, és jóságosak, az a kevés kivétel amely másként cselekszik, csak a szabályt erősíti. A hadseregeket szintén leépítették, gyakorlatilag megszüntették, mert...lásd; fent. Most kiderült, hogy ez, különösen a kis országoknál, egy kapitális hiba volt. A határok védtelensége egy elképesztő hanyagság az EU-tól, és a hadseregek sem csak háborúnál hasznosak, hanem katasztrófavédelemnél is, mint amilyen a jelenlegi helyzet.
zenebono
2015. augusztus 19. 12:55
Ausztria felé miért nem a zöldhatáron mennek? És fordítva, ide miért nem vasúton?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!