Menekülttragédia: az áldozatok megpróbáltak kijutni a kamionból

2015. augusztus 28. 14:31

Az ausztriai tragédiában 71 ember vesztette életét. Az áldozatok között gyerekek is voltak. A nyomok alapján a menekültek megpróbáltak kiszabadulni a kamionból.

2015. augusztus 28. 14:31

Az osztrák hatóságok sajtótájékoztatója szerint az ausztriai menekülttragédiában 71 ember vesztette életét. Az áldozatok között 59 férfi, 8 nő, egy egy év körüli kislány valamint egy 8, egy 9 és egy 10 éves kisfiú volt.

A nyomokból ítélve a menekültek megpróbáltak kijutni a hűtőkocsiból, a helyszínelők horpadásokat, repedéseket, kaparásnyomokat találtak a rakodótér belső oldalain.

A hatóságok bejelentése szerint három embercsempészt – egy magyar papírokkal rendelkező személyt és két bolgár állampolgárt – tartóztattak le az üggyel kapcsolatban.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. augusztus 29. 17:00
Hibás döntést hoztak. Sajnálatos de ennyi. Nem egy teherautó rakterében kell a saját gyerekét veszélyeztetve bűnöző módon illegálisan betörni egy országba. Mindenkinek FELELŐSSÉGET KELL VÁLLALNIA A DÖNTÉSEIÉRT. Az arab világ mikor segített minket a történelem során? Mikor voltak szolidárisak velünk? Mikor szólaltak fel mellettünk? Mikor tettek valamit az érdekünkben?
smarton
2015. augusztus 29. 09:58
Valószínűleg már halottakat vittek át. Szerdán éjjel kelt át a határon kamerák szerint. Csütörtökön találták meg, akkor már folyt a trutymó a kocsiból. Szerencsétlenek menekülni próbáltak, de az nem jutott egynek sem eszébe, hogy felborítsák a kocsit. 71 ember simán belengeti. Nem tudom, mi van mögötte, hol és kik csinálták ezt a disznóságot, de most is nagyon sajnálom, hogy nincs halálbüntetés. Másrészt szerencsétlenek, amikor erre az útra léptek, maguknak keresték a bajt. A tengeren, bárkán, gumicsónakban is nagy a valószínűsége a halálnak.
states
2015. augusztus 29. 08:06
El kellene a TEK-et indítani Brüsszelbe, a teljes uniós vezetést élén Junckerrel kivégezni. Tán nagyjából pont 71-en vannak.
tunde04
2015. augusztus 29. 07:05
" az áldozatok megpróbáltak kijutni a kamionból" be sem kellett volna nekik szállni. sőt! ide sem kellett volna jönni, a hazájukban kellett volna maradniuk! ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!