Járványügyi kockázatot jelentenek a migránsok

2015. augusztus 23. 12:12

Mivel a Magyarországra érkező illegális bevándorlók járványügyi veszélyt jelentenek, felmerült annak a lehetősége is, hogy törvényi eszközzel kötelezzék a migránsokat szűrővizsgálatra és bizonyos védőoltásokra, nyilatkozta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője, orvos vasárnap az MTI-nek.

2015. augusztus 23. 12:12

Pesti Imre hangsúlyozta, hogy a migránsok többsége olyan háborús területekről érkezik, ahol gyakran még az alapvető egészségügyi feltételek sem biztosítottak, ráadásul a hosszú út, amelyet Magyarországig megtesznek tovább ronthat az általános egészségi helyzetükön.

Egy vizsgálat szerint az országba érkező migránsok mintegy 2 százaléka fertőzött valamilyen betegséggel. A leggyakoribb fertőzések közé tartozik a hepatitis A és a C, illetve a szifilisz, de a gyermekbénulás, a szamárköhögés és a mumpsz átfertőzöttsége is sokkal nagyobb, mondta. Magyarországon ugyan próbálják például szűrővizsgálatra küldeni az érintetteket, sőt védőoltás is rendelkezésre áll, de a migránsok általában gyorsan tovább állnak, így egészségügyi továbbkövetésük lehetetlen, tette hozzá az orvos-képviselő.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. augusztus 23. 17:10
Itt van a kutya elásva ,a zsidó kommunista eus vezére teszik lehetetlené a tömeges idegen megszállás elleni védekezést
mákgubó kettő
2015. augusztus 23. 15:40
Uszíts tovább, uszíts minden nap!
thymian
2015. augusztus 23. 15:08
"Az ásotthalmi helyi lakosokból álló ÖHV Információs Csoport fényképei azt mutatják, ahogy az ásotthalmi gyűjtőpontra mentő érkezik egy borzasztóan beteg, mindent össze-vissza hányó pakisztáni migránshoz. A tízezrével érkező bevándorlóknak csupán egy kis százalékát szűrik, de még így is kiszivárgott, hogy a szifilisz, hepatitisz, tífusz, HIV is felbukkant már a migránsok között. Ebben az évben a mi környékünkön legalább 6-7 rendkívül agresszív hányásos, hasmenéses vírusos megbetegedés söpört végig a lakosságon. Egy ilyen miatt a 3 éves kislányom pár hónappal ezelőtt a szegedi gyermekklinikára került, s napokig infúzióra volt kötve, de ágyat is alig találtak neki annyira tele volt a kórház hasonló vírustól szenvedő környékbeli gyerekekkel. Ezek eddig alapvetően nem halálos vírusok, de a gyerekekre, idősekre így is nagy veszélyt jelentenek. A magyar állam ugyanakkor arra is képtelen, hogy legalább az ilyen telehányt gyűjtőpontokat rendszeresen fertőtlenítse (majd elmossa az eső?), s még mindig az egyetlen "segítség", amit a közegészségügyi hatóságtól kaptunk, az ominózus mondatok, amelyek a tavaly decemberi lakossági fórumunkon hangzottak el: "ne ölelgessük és csókolgassuk a migránsokat, és akkor nem lesz baj." Nem tudom, hogy ez a közegészségügyi hatósági hozzáállás, a bajok elkendőzése, mellébeszélés és semmitevés vagy az a rendőrségi reakció viszi-e a pálmát, amikor a mezőőröm által elfogott olasz embercsempészre a rendőrség azt találta mondani, hogy csak turistaként járt itt nálunk a határszélen. A magyar állam a saját lakossága védelmében bukásra áll." https://www.facebook.com/laszlo.toroczkai/posts/463440550503910
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!