Harrach: Kettős felelősségre van szükség

2015. augusztus 06. 11:52

A KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az európai vezetők képtelenek kezelni a jelenleg zajló népvándorlást, amire szerinte a „kettős felelősség” jelenti a megoldást; azaz segítséget kell nyújtani az üldözötteknek, ugyanakkor hatékony önvédelmet kell biztosítani. A fegyveres felelősségvállalást is szükségesnek tartja.

2015. augusztus 06. 11:52

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint az európai vezetők képtelenek kezelni az évszázad kihívását, a „népvándorlást”, a multikulturális társadalom álma megbukott. Harrach Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélte: az „egyszempontú” liberális és radikális nézőpont nem működőképes. Kifejtette: a liberális szemlélet szerint korlátlan bevándorlási lehetőséget kell biztosítani, de az a dogma, ami a multikulturális társadalom álmáról szól, láthatóan megdőlt; a radikális megoldás ugyan az önvédelmet biztosítja, de az életüket mentő emberek problémájára nem ad választ.

A frakcióvezető a „kettős felelősségben” látja az egyedüli tisztességes és hatékony megoldást; azaz segítséget kell nyújtani az üldözötteknek, ugyanakkor hatékony önvédelmet kell biztosítani az európai nemzeteknek is. Harrach Péter szerint a valóban üldözöttek és a jobb életre vágyók közötti különbségtételnek Európa határain kívül kell megtörténnie, és támogatni kell a saját kultúrkörben segítséget nyújtó országokat. Hosszú távon a nemzetközi felelősség érvényesítésével, rendezett körülményeket és emberhez méltó életfeltételeket kell biztosítani a kibocsátó országokban – tette hozzá.

A lehetséges eszközöket kettéválasztotta: „kénytelenek vagyunk európai megoldás hiányában” nemzetit keresni, és ilyen a határvédelem is. Nem teheti meg ugyanakkor egyetlen európai nemzet sem, hogy kivonja magát abból a segítségnyújtásból, ami az üldözötteket megilleti – fűzte hozzá, megjegyezve: a nemzetközi megoldás egyik fajtája a fegyveres felelősségvállalás is, amely már most is zajlik.

A frakcióvezető a férfiak negyven év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéről kérdésre azt mondta: nagyon szép gondolat, és sok esetben indokolt is lehet. Ha a költségvetés az ezzel járó mintegy 200 milliárdos terhet elviseli, nem látja akadályát, de ma még nincsenek meg ennek a feltételei – mondta a kereszténydemokrata politikus, aki szerint egy ilyen lépés úgy felborítaná a költségvetést, hogy veszélybe kerülne a nehezen megteremtett egyensúly.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. augusztus 06. 20:09
Mi köze a KDNP-nek a magyar politikához a vasárnapi nyitvatartáson és a vadászatokon kívül?
kukagyerek
2015. augusztus 06. 17:03
Öreg fidesz-csimbók! Szimplán sem feleltek semmiért, nem még duplán. Ha feleltek majd valamiért (minimum és fejenként) 300 évet fogtok kapni országrombolásért.
csuka
2015. augusztus 06. 15:12
„Megszüntették a nyomozást Kiss Róbert ellen. A Magyar Gárda egykori főkapitánya ellen migránsok szállítása miatt indult eljárás. Az ügy július 24-én robbant be a médiába. Akkor adta hírül a Napi Gazdaság, hogy a TEK Röszkénél lecsapott Kissre és egy társára, miután öt szír bevándorlóval állapodtak meg a szállításukról. Jogellenes belföldi tartózkodás elősegítésével vádolták őket. A Fidesz egyből ráugrott az ügyre, mint csirke a friss tavaszi takonyra, és kiadta az elmúlt évek egyik legcikibb közleményét, amelyben "a bevándorlókkal való üzleteléssel" vádolták "a jobbikosokat" (így, általában, mindet).” http://alfahir.hu/megszuntettek_a_nyomozast_kiss_roberttel_szemben
madarasi.abel
2015. augusztus 06. 14:51
Ugyanazt csinálod, mint a komcsi fidesz: egyenlőségjelet teszel az "illegális migráns" és a háborús övezetből érkező menekült közé. Ha nem érzed a kettő közti különbséget, igen nagy a baj veled.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!