Felmond a fekete ruhás nővér

2015. augusztus 31. 17:05

Az ATV adásában jelentette be felmondását Sándor Mária tiltakozásul, mert nem akar az egészségügyi szakdolgozói kamara tagjaként az államnak egy forintot se fizetni.

2015. augusztus 31. 17:05

Ha Zombor Gábor egészségügyi államtitkár nem mondott volna le, akkor felállították volna, mert ő nagyon is tudja, hogy nincs pénz a rendszerben – mondta a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária. Valójában most sem fizetésemelést jelentettek be, csak azt ígérték, hogy az elmaradt túlóra-kifizetéseket megkapják az ápolók, és a pótlékokat hozzáemelik az alapbérhez – fejtette ki.

Ezzel együtt Sándor Mária szerint Zombor Gábor annyit próbált tenni az ápolókért és az orvosokért, mint az elmúlt években senki, amiért a nővér a szakszervezet nevében meghajolt a lemondott államtitkár előtt. Egyébként a kormányon nem látja Sándor Mária, hogy segíteni szeretne a magyar egészségügyön.

A fekete ruház nővér ezért az adásban kijelentette, hogy csecsemő-szakápolói „bizonyítványát visszaadja”, mert nem akar az egészségügyi szakdolgozói kamara tagjaként az államnak egy forintot se fizetni. Ehelyett inkább segédápolóként fog dolgozni minimálbérért. Kedden reggel fogja a felmondását beadni – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az utolsó éjszakai műszakja előtt hétfőn napközben menekült csecsemőket fog ápolni egy civil szervezet kérdésére.

Sándor Máriával májusban a Mandiner is készített interjút, ami itt olvasható.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. szeptember 02. 06:11
Igazat adok a kis hölgynek. Miért dolgozzon 80.000 ért amikor a féleszű Heller Ági néni 500.000 millát kaszált antiszemitizmus kutatással. A kis hölgynek is van annyi esze mint Ági néninek.
atila68
2015. szeptember 01. 12:37
Ugyanaz a forgatókönyv. Kell egy kisember. Legyen mondjuk adóellenőr, vagy nővér. Aki lázad. Szavatossága 12-16 hónap.
atila68
2015. szeptember 01. 12:37
Ugyanaz a forgatókönyv. Kell egy kisember. Legyen mondjuk adóellenőr, vagy nővér. Aki lázad. Szavatossága 12-16 hónap.
bora
2015. szeptember 01. 11:32
Az első pár hsz-t olvastam. Felróják neki, hogy az ATV-ben nyilatkozott. De hát ott nyilatkozik, ahol hagyják neki, ahova meghívják. A közmédiában ilyenről szó sem lehet, egyszerűen nem engednék képernyőre, főleg nem adásba, ha ilyet akarna mondani. Ezzel 4 tv csatorna kiesett. Az összes többiben ha nyilatkozik, akkor meg jön a vád, hogy "tudjuk kik állnak mögötte". Ez nagyon szép, mondhatom. Egyébként meg az a fontos, amit mond, és hogy igaza van. Pedig nincs egyszerű helyzetben. Őt és sok kollégáját igyekeztek hallgatásra bírni. De a tények helyett itt is beindulnak a reflexek, hogy ez a szemét a MI KORMÁNYUNKAT támadja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!