Beperli Szél Bernadettet a MET

2015. július 07. 15:52

A MET jó hírnév megsértése miatt eljárást kezdeményezett az LMP képviselőjével szemben. A cég szerint Szél Bernadett egyoldalú kommunikációval támadja a MET-et.

2015. július 07. 15:52

Jogi úton érvényesíti igazát a MET Szél Bernadett, az LMP társelnökével szemben a társaságot támadó egyoldalú kommunikációjára reagálva. A MET jó hírnév megsértése miatt eljárást kezdeményezett az LMP képviselőjével szemben – közölte a társaság kedden az MTI-vel. Közleményük szerint az LMP politikusának az elmúlt hónapokban tett számos, a társaságot támadó, tevékenységét valótlan állításokkal minősítő megnyilvánulásai a társaság megítélése szerint sértik a MET jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát. „A képviselő hazugságkampánya jelentős reputációs és üzleti károkat okoz a társaságnak” – olvasható a kommünikében.

A MET korábban szakmai beszélgetésre hívta a képviselőt, hogy bemutassa az iparág alapvető sajátosságait, valamint szakértő bevonásával segítse számára az MVM Csoporttal korábban kötött megállapodások értelmezését. Az LMP témafelelőse azonban elzárkózott a transzparens párbeszédtől – tudatták. Mindezek alapján úgy ítélték meg: a képviselő az öncélú napi politikai előnyszerzést és saját kampánycéljait előre valóbbnak értékeli választói hiteles tájékoztatásánál. 

Hozzátették: a közbeszédben több alkalommal megjelent, a MET tevékenységét és szerződéseit minősítő állítások számos ponton valótlanok, manipulatívak, valamint alapvető ismeretek hiányában félreértelmezik a gáz- és energiapiacokon zajló általános folyamatokat. Közölték azt is: a MET nem ápol politikai kapcsolatokat, jogszabályoknak nem kedvezményezettje, és tulajdonosi háttere révén sem részesült kedvezményes bánásmódban. Az erre vonatkozó vádakat elutasítja, igazát minden jogi eszközzel megvédi mindenkivel szemben. 

Szél Bernadett utoljára június 24-én szólt arról, hogy pártja ismét feljelentést tesz a MET-ügyben, mert az LMP szerint az nem szól másról, mint hogy „gázvezetékeken keresztül pumpálják ki” az adófizetők pénzét offshore-cégekbe.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2015. július 08. 09:22
Bernadett örül annak, hogy a MET-ről alkotott képét egy újabb fórumon is megoszthatja. Legalábbis ezt nyilatkozta. A MET meg bekaphatja, legalább kussolnának az elszivattyúzott milliárdjaikkal. Mondjuk, biztosan telik belőle szívatni azokat, akik szólni mernek. Mert a feljelentés csak szívatás, kötve hiszem, hogy megállna a vád.
Anti Komcsi
2015. július 08. 08:54
Bernike megint bakot lőtt. A Szakasits unoka párt pénzügyi támogatása az adófizetők pénzének fölösleges pocséklása!
hátakkor
2015. július 07. 23:57
Vége a hablatyolásnak
ciseaux
2015. július 07. 22:49
Remek hír! Yipee! Most még azt mesélje el valaki mi az a MET....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!