LMP: Nincs fejlesztéspolitikája a kormánynak

2015. május 22. 11:45

Az LMP szerint a miniszterelnök megyei jogú városokban tett ígéretei pedig sokkal inkább szolgálják a kormányoldal politikai céljait és gazdaság hátországának érdekeit, mint a helyi igényeket. Gerstmár Ferenc „központilag, kézi vezérléssel” kijelölt beruházások helyett hosszú távra szóló fejlesztéspolitikát sürgetett.

2015. május 22. 11:45

Az LMP szerint a kormánynak nincs valódi fejlesztéspolitikája, a miniszterelnök megyei jogú városokban tett ígéretei pedig sokkal inkább szolgálják a kormányoldal politikai céljait és gazdaság hátországának érdekeit, mint a helyi igényeket.

Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati szakszóvivője a „központilag, kézi vezérléssel” kijelölt beruházások helyett hosszú távra szóló fejlesztéspolitikát sürgetett, amely megoldást ad az elvándorlás és az alacsony fizetések problémájára. Úgy fogalmazott: a 2020-ig felhasználható mintegy 1200 milliárd forintnyi európai uniós forrás „nem biztos, hogy Orbán Viktor kinyilatkoztatásainak megfelelően hasznosul a legjobban”.

Szerinte az egy kaptafára készült fejlesztési tervek nem állítják meg teljes országrészek leszakadását, a döntéseket ezért a politikus a helyi képviselőkre, önkormányzatokra bízná.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. május 22. 19:32
Hát, ha már megbukott, mi a fenének készítene fejlesztés-politikát. Legjobb, ha feljelentik ezért is. Ma ez a divat.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. május 22. 18:20
Lenyúlás politikájuk van.
kjkj945
2015. május 22. 14:38
Családfejlesztési iroda - Dobozi utca 23 az van! Ez is fejlesztéspolitika!
kuwiq
2015. május 22. 13:38
Egyébként van fejlesztéspolitika, a mészáros , tiborcz és takony művek szépen fejlődnek, van itt koncepció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!