Kötelező lesz a Pázmányon a holokausztról szóló tárgy

2015. május 26. 19:24

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz, hogy teljesítse „a holokauszt és emlékezete” című tárgyat – jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora. Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete európai viszonylatban is egyedülállónak nevezte a PPKE kezdeményezését.

2015. május 26. 19:24

Kötelező tárgyként tanulnak a holokausztról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) hallgatói szeptembertől – jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora kedden Budapesten. Szuromi Szabolcs kiemelte: „a holokauszt és emlékezete” című tárgy a „bevezetés a katolikus hit rendszerébe” kurzus mellett, az alapozó közismereti tárgyak között kap helyet, és a PPKE valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz. 

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete európai viszonylatban is egyedülállónak nevezte a PPKE kezdeményezését. Az oktatás jelentőségét hangsúlyozva arról beszélt, azt nem az egyetemen, nem a közoktatásban és nem is az óvodában kell elkezdeni, hanem már otthon. „A szülők jelentik a GPS-t gyermekeik számára” – mondta, hozzátéve, ha azonban ez az útmutatás hiányzik, az iskolában kell pótolni.

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. június 04. 12:19
Nocsak. Erre most leltem: http://alfahir.hu/kotelezo_holokausztoktatas_nem_hagyjak_magukat_a_pazmany_hallgatoi Így kell srácok, ne hagyjátok magatokat!
brabant89
2015. május 27. 23:35
Ha ennyire ajvékolnak az ostoba jobber kommentelők (meg ráadásul még a kevésbé ostobák is), akkor ez jó döntés. :))
Béna Géza
2015. május 27. 12:05
Egy dolog magyarul beszélni más dolog magyarnak lenni és magyarul értelmezni a lényeg az lenne hogy függetlenül a nyelvtől nemzetiségtől mindenki emberségesen viselkedjen és ne a tolvajok gyilkosok gazemberek hadát gyarapitsuk. Egy példa: a "trianoni" diktátum csak a magyaroknak fáj a többi népeknek egy dicsőséges győzelemnek számít és mindenki hosszú ívben le sz..ja a magyarok nemzeti érzelmeit
Béna Géza
2015. május 27. 11:37
No parasztok a betyár mindenit, jól el vagytok.Kik győztek "48-ban "18-ban "45-ben "56-ban vagy éppenséggel a csodálatos rendszerváltáskor. Annak idején hogyan szabadultak meg az úgy nevezett amerikai őslakosoktól? napjainkban szemünk láttára űzik el az arabokat a saját földjükről hogy rá tegyék kezüket a gáz és olaj mezökre. Elárulom nektek hogy egy zsidónak több esze van a seggében mind a világ többi népének összesen a fejében. szólás szabadság van lehet és kel is beszélni mindenről és tanulni kéne az elmúlt eseményekből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!