Magyarország a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség soros elnöke

2015. március 09. 20:36

Hétfőn hivatalosan is átvette a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség soros elnökségét Magyarország. A magyar elnökségi program középpontjában az antiszemitizmus elleni küzdelem, a holokauszttal kapcsolatos oktatás előmozdítása és a romák elleni népirtás ügye áll.

2015. március 09. 20:36

Magyarország hétfőn hivatalosan átvette a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) soros elnökségét, az átadási ünnepséget Berlinben, a nemzetközi szervezet főtitkárságának székhelyén tartották. A berlini magyar nagykövetségen rendezett ceremónián a magyar elnökség munkáját a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként irányító Takács Szabolcs Ferenc beszédében kiemelte, hogy a magyar elnökségi program középpontjában az antiszemitizmus elleni küzdelem, a holokauszttal kapcsolatos oktatás előmozdítása és a romák elleni népirtás ügye áll. Hangsúlyozta, hogy a soros elnöki tisztség nagy megtiszteltetés Magyarország számára.

A búcsúzó brit soros elnökség munkáját vezető Sir Andrew Burns kiemelte, hogy az IHRA az utóbbi évben megfigyelő tagjai közé fogadta Albániát, Moldovát és El Salvadort, és szorosabbra fűzte kapcsolatait a Vatikánnal.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. március 10. 16:31
WTF???? Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség????
dick52
2015. március 10. 12:43
Azt mondta anyosom, ha a csapbol is ez folyik, akkor a pincebe mar le se megy.
brabant89
2015. március 10. 09:09
Büszkék vagytok az országra, ugye, jobbosok? :))
pitypang1125
2015. március 10. 09:09
Minden napi holokosztunkat add meg nekünk ma. Hogy a siratófal szakadna rá az összes ingyenélőre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!