Jourová vagy a cseh lap? – valaki hazudik

2015. március 06. 18:22

A cseh lapértesüléssel szemben nem is az Emmi emberei voltak ott Bagon Vĕra Jourová igazságügyért, fogyasztóvédelemért és esélyegyenlőségért felelős uniós biztost EU-biztossal, hanem Farkas Flórián emberei – értesült a Mandiner. A minisztérium hetekig egyeztetett a programról a biztossal utazása előtt, így tisztában voltak vele, hova látogat el.

2015. március 06. 18:22
A Lidové noviny cseh lap pénteken arról írt: Vera Jourová uniós biztost kellemetlen meglepetésként érte, hogy magyarországi látogatásán az Emmi emberei hívatlanul beültek egy találkozójára, amiről szerinte hivatalosan nem is tudhattak. A lap arról is beszámolt: Jourová szerint ez újabb bizonyíték arra, hogy Orbán szorongatja a civil társadalmat.
 
Eddig az eredeti hír. De mit állítanak más források?
 
Nem az Emmi emberei voltak ott Bagon Vera Jourová EU-biztossal, hanem Farkas Flórián emberei – értesült a Mandiner. A cseh Lidové noviny számolt be arról, hogy „Jourovát »figyelték« Orbán emberei”; és Jourová a lapnak megjegyezte azt is: a találkozó tényét a magyar hivatalokkal, még Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, Orbán Viktor bizalmasával sem közölte, „Balog emberei mégis megjelentek Bagon”. Minisztériumi forrásunktól azt is megtudtuk, hogy heteken át folyt az egyeztetés Jourová munkatársaival, így a programja természetesen ismert volt a minisztériumban.
 
A civileket elnyomó Orbánt felfestő cikk már csak azért is furcsa, mert Jourová a Magyar Nemzetnek már-már lelkendező interjút adott a magyar romastratégiáról és találkozott Balogon kívül Trócsányi László igazságügyminiszterrel is.
 
Magyarországot ezen a téren innovatív államként tartják számon az unióban, és bízom benne, hogy itt találunk majd olyan új eszközöket, módszereket, amelyeket más országokban is tudunk alkalmazni” – nyilatkozta a lapnak Jourová.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2015. március 08. 10:30
Miért Farkas Flórián emberei nem a Balog emberei? Farkast nem a kormány meg az EMMI eteti?
Mich
2015. március 07. 10:21
...de azért a jelentést elküldték Sorosnak és a CIA-nak: "Siker!"
f.judit
2015. március 07. 09:25
Flórián emberei ugyan az.
ellenforradalmár
2015. március 07. 08:26
Akkor, most Vĕra Jourová rásszistá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!