Tapolcai választás: nyilvántartásba vették a Tempo pártot is

2015. február 25. 18:28

Az ajánlásgyűjtés harmadik napján 19. pártként a Tiszta Energiával Magyarországért Pártot (Tempo) is nyilvántartásba vette az április 12-i tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választásra a Nemzeti Választási Bizottság.

2015. február 25. 18:28

Az ajánlásgyűjtés harmadik napján a Tiszta Energiával Magyarországért Pártot (Tempo) is nyilvántartásba vette az április 12-i tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerda esti ülésén.

 
A testület korábban tizennyolc pártot vett nyilvántartásba a választásra, ebből tizennégynek a nyilvántartásba vétele már jogerőre emelkedett, így ezek a pártok már hétfőn hozzákezdhettek a jelöltállításhoz szükséges 500 érvényes ajánlás összegyűjtéséhez. Négy, pénteken nyilvántartásba vett párt nyilvántartásba vételéről szóló határozat hétfő délután emelkedett jogerőre, ezek a jelölőszervezetek keddtől gyűjthetik az ajánlásokat. 
 
A Tiszta Energiával Magyarországért Párt (Tempo) nyilvántartásba vétele szombat délután emelkedik jogerőre, ha addig nem érkezik jogorvoslat, azt követően kezdheti meg a gyűjtést, azaz mindössze egy hete marad a szükséges számú ajánlás összegyűjtésére. 
 
Veszprém megye 3-as számú választókerületében, Tapolcán és környékén azért kell időközi választást tartani, mert a választókerület tavaly áprilisban megválasztott országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. 
 
Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat március 9-éig kell leadniuk a választási bizottságnál. Ajánlásokat csak az a jelölőszervezet gyűjthet, amely nyilvántartásba vetette magát az NVB-nél. A függetlenként induló jelölteknek azonban nem kell regisztráltatniuk magukat a választásra.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2015. február 25. 21:44
Szárnyasbetét párt nem indul? Lenne ötletem elnöknek-:)
Akitlosz
2015. február 25. 19:45
Jó ötlet. A tapolcai vízimalomkereket a Malom-tónál rá lehetne kötni egy generátorra.
Laibach
2015. február 25. 18:33
Legyen ez régi nóta a párt dala. Sigue Sigue Sputnik https://www.youtube.com/watch?v=zE6r8L-YrrM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!