Schiffer: Egy ellenzéki szavazó nem szavazhat Kész Zoltánra!

2015. február 21. 14:23

Schiffer András azt mondta: a kétharmad Tapolcán fog eldőlni, Veszprémben viszont megmutathatják a választók, hogy elegük van a régi pártokból. Szerinte egy ellenzéki szavazó nem voksolhat olyan jelöltre, mint amilyen Kész Zoltán, aki az egykulcsos adórendszer híve, tagadja az általános választójogot, és privatizálni akarja az úthálózatot és az egészségügyet.

2015. február 21. 14:23

Veszprémi sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke azt mondta: ha vasárnap a választók támogatják pártja jelöltjét, Gerstmár Ferencet, ezzel azt fejezik ki, hogy nemet mondanak az Orbán-kormány politikájára. Schiffer András hozzátette: 2010 és 2014 között az Orbán-kormány lebontotta a jogállamot, az egykulcsos adó révén pedig sok milliárd forintot loptak ki az emberek zsebéből, miközben megkurtították a munkavállalók jogait is.     

Ebben a helyzetben egy ellenzéki szavazó nem voksolhat olyan jelöltre, mint amilyen Kész Zoltán, aki az egykulcsos adórendszer híve, tagadja az általános választójogot, privatizálni akarja az úthálózatot és az egészségügyet – fogalmazott az LMP társelnöke. Gerstmár Ferenc viszont lehetőséget kínál arra, hogy a becsapott baloldali szavazók olyan képviselőt válasszanak, aki nemet mond a magyar nép többségét elszegényítő gazdaság- és társadalompolitikára – tette hozzá.

Elmondta, azt várják, hogy az egykori Fidesz-szavazók nemet mondanak arra a bandaháborúra, ami ma Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc és más oligarchák között folyik, hiszen ennek vesztese Magyarország lesz.

Schiffer arról is beszélt, hogy a veszprémi választás tétje nem a kétharmados többség, hiszen az majd a tapolcai voksoláson fog eldőlni, Veszprémben annak a kifejezésére van lehetőségük a szavazóknak, hogy elegük van a régi pártokból, amelyek az elmúlt 25 évben zsákutcába juttatták az országot.     

Az elmúlt hónapokban pártja szorgalmazta a közös ellenzéki jelölt állítását és személyi javaslatot is tett, nem az LMP-n múlt, hogy nem jöhetett létre a megállapodás – fogalmazott a párt társelnöke. Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi időközi választásokon induló országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta, az LMP azért jött létre, hogy bebizonyítsa, nem csupán két rossz között lehet választani. Gerstmár azt mondta, csak az „emberekre figyelő vezetéssel juthatunk ki abból a gödörből, amelybe a nagytőke és a milliárdosok juttatták az országot”.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

Fotó: Facebook

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. február 22. 19:09
Fideszbérenc vagy Bandi.
Morgen
2015. február 22. 15:19
Ha neked egzaltált Berni megfelel, akkor az idióta Kész is megfelel, ne legyél finnyás.
Gépész53
2015. február 22. 12:15
"az LMP azért jött létre, hogy bebizonyítsa, nem csupán két rossz között lehet választani." Mert van egy harmadik is!
perszepolisz
2015. február 22. 10:04
Hihetetlen, hogy 25 év után egy csomóan még mindig a pártlogóra szavaznak. Ha az MSZP egy borotvált majmot indítana, arra is szavaznátok, hogy "megdöntse a kétharmadot" ? Különben már a Fidesznek nincs is szüksége a 2/3-adra. Bőven elkormányoznak így is. A választásról meg: Ez a Kész kb 15 % kap most megmondom. Az LMP-s meg 4-et, a Jobbikos 20-at, a Fideszes meg 55-öt, szóval nem lesz itt semmi meglepetés, minden megy a maga útján, holnap meg mindenki kiáll és elmondja, hogy győztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!