Századvég: A magyarok kétharmada támogatja a drogtesztet

2014. december 17. 17:53

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása megkérdezettjeinek kétharmada szerint túl megengedő a jelenlegi drogszabályozás, és csak 5 százalék szerint túl szigorú a törvény. A válaszadók 57 százaléka egyetért a kormány drogteszttel kapcsolatos ötletével.

2014. december 17. 17:53

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntő része egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével.

A cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye azt írja: a felnőttkorú magyar lakosság körében ezer véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével készült, telefonos kutatás eredménye szerint a megkérdezettek közel kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi törvények túl megengedőek. 
 
Minden negyedik lakos érzi éppen megfelelőnek az aktuális szabályozást, és mindössze 5 százalék szerint túl szigorúak a törvények. A felmérés során kiderült az is, hogy a magyar társadalom jelentős többsége (86 százaléka) továbbra is a könnyű drogok legalizálása ellen van.
 
A kutatás a Századvég szerint arra is rávilágított, hogy a lakosok többsége támogatja a kormány drogtesztekkel kapcsolatos elképzelését. A válaszadók 57 százaléka egyetértene azzal, ha önkéntesen, szülői kérés alapján, a fiatalkorúak esetében lehetővé tennék az iskolákban a drogtesztek végrehajtását. A mintába kerültek 40 százaléka ellenzi az ötletet. Még több támogatóra talált az a kormányzati javaslat, mely alapján bizonyos szakmák esetében kötelezővé tennék a drogteszteket. A lakosok 61 százaléka támogatja ezt az elképzelést.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. december 18. 08:20
"Századvég: A magyarok kétharmada támogatja a drogtesztet" Kik tüntettek? Az érintettek? A terjesztők meg a fogyasztók? A drogüzletben érdekelt, az ifjúságot megrontó liberálszocialista klientúra? A kendermagosok meg a szadeszos mocsadákok, akik a saját gyermekeikkel példálózva bíztettaák a szülőket a dorgos beetetésre. (Lásd Fodor Gabriella)
zolka50.50
2014. december 17. 20:55
Drogteszt egy svájci suliban: http://svajcisapka.blogspot.ch/2014/12/drogteszt.html
zolka50.50
2014. december 17. 20:53
Dhttp://svajcisapka.blogspot.ch/2014/12/drogteszt.htmlrogteszt egy svájci suliban:
balbako_
2014. december 17. 20:18
Valójában szerintem 90%-a a, többi meg ebből él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!