Ma dönthet a vasárnapi zárva tartásról a parlament

2014. december 16. 06:52

A dohányipar különadójáról, a vasárnapi zárva tartásról, illetve köznevelési, a kulturálisörökség-védelmi és a trafiktörvény módosításáról szavaznak ma a képviselők a parlament idei utolsó, rendkívüli ülésnapján. Ma születhet határozat határozat a magyar zászló és címer napjáról is.

2014. december 16. 06:52

Az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tart, amelyen egyebek mellett szavaznak a vasárnapi pihenőnapról is. A Ház ülése 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A nagyobb üzletek zárva tartását elrendelő vasárnapi pihenőnap bevezetése mellett a dohányipar jövő évi különadójáról, továbbá a köznevelési, a kulturálisörökség-védelmi és a trafiktörvény módosításáról, valamint pénzügyi és építésügyi szabályok változtatásáról is döntés várható, de az agrár- és egészségügyi tárgyú törvényeket is átírhatja a parlament.

Változhat emellett a letelepedési kötvényről szóló jogszabály, továbbá törvény születhet a hűség falvairól, valamint határozat a magyar zászló és címer napjáról. Az interpellációkra, az azonnali kérdésekre és kérdésekre a szavazásokat követően kerül sor.

A téli rendkívüli ülésszak várhatóan egyetlen – és egyben a parlament idei utolsó – ülésnapján egy javaslat általános vitáját bonyolítják le: a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyezte előterjesztés alapján egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunzoo
2014. december 16. 12:35
A nagyobb üzletekben helyet bérlő kisvállalkozásokkal mi lesz? Minek nyitna ki egy cukrázda-kávézó egy plázában ha kívül lakat van az ajtón? Ha a "család legyen együtt" a duma akkor a vendéglátóhelyek miért maradnak nyitva? Ott csak agglegények dolgoznak? A kisbolt tulajoknak nincs családjuk? Hozták volna inkább be hogy egy dolgozó havonta max. 1 vasárnapot dolgozhatna.
Tintamin
2014. december 16. 12:12
UTÁLOM, HOGY MINDEN VASÁRNAP BEVÁSÁROLNI KELL MENNI! UTÁLOM, HOGY AZ ASSZONY IS DOLGOZIK VALAMI BOLTBAN! NEM KÖLTÜNK TÖBBET, AZ ASSZONY SE DOLOGOZIK, VÉGRE EGYÜTT A CSALÁD VASÁRNAP! KÖSZÖNJÜK FIDESZ, KÖSZÖNJÜK ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG, ÉLJEN A HAZA!
Zokni
2014. december 16. 11:42
Ha eldöntik, akkor végre zárják be. A Parlamentet. De végleg.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. december 16. 09:17
Már megint erről szavaz-hatnak? Jól múlatják az időt a srácok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!