Milliárdokat kap a Forma-1 és a Red Bull Air Race

2014. november 19. 10:32

Négyszer annyi állami támogatás jut jövőre a magyar Forma-1-es futam és a Red Bull Air Race marketingjére, mint amennyit a teljes magyar turisztikai marketing kap egy évre.

2014. november 19. 10:32

Másfélszer annyi állami pénz jut turizmusra jövőre, mint az idén, de azt nem akárhogy osztják majd el. A VS cikke szerint míg tavaly az úgynevezett turisztikai célelőirányzatra csaknem 10 milliárd forint jutott, de ezen osztozott a turizmus összes szereplője, addig jövőre csak a Forma-1-es futamot rendező Hungaroring Sport Zrt. kap majd nagyjából hasonló összeget, 9,5 milliárd forintot. További 1,8 milliárd forint jut majd a Red Bull Air Race budapesti futamára, amelyet szintén a Hungaroring Sport Zrt. költhet el. 

Ezzel szemben a turizmus összes többi szereplőjének mindössze 5 milliárd forintnyi állami támogatáson kell osztoznia jövőre, amiből ráadásul csak 2-2,5 milliárd forint jut az ország idegenforgalmi célpontjainak reklámozására, mivel ebből a keretből finanszírozzák a Nemzeti Kulturális Alap pályázatait, illetve kapnak pénzt a fesztiválok, de még a szúnyogirtásra is innen adnak pénzt.

A Hungaroring Sport Zrt. vezetője egyébként az a Gyulay Zsolt, aki a trafikkoncessziók pályázataiért felelős Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonporofit Zrt.-t is vezeti.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2014. november 19. 15:35
távol álljon tölem a populizmus és a demagogia..de ilyen helyzetben amikor 1 millio munkavállalo bére nem haladja meg a létminimumot 3 millio honfitársunk mélyszegénységben nyomorban él, egyes statisztikák szerint az iskolás gyerek 25% éheesen megy az iskolába a 21 században..ahonnan 600 ezer ember menekült külföldre a nyomor elöl a sor végtelen..akkor a világ egyik legtökeerösebb cégét red bullt szponzoráljuk..de az élelmiszer áfáját 33%-ra emeljük, ami békeidöben népirtás.. elképesztö amit a fidesz müvel..
Akitlosz
2014. november 19. 14:34
A Forma-1 még csak csak érthető, tűrhető, ha nem is érdemes megtapsolásra, de egy magáncéget ennyire reklámozni közpénzből az elfogadhatatlan. Forma-1 üdítőitalokkal azért csak nincsenek tele a boltok, s sok résztvevőnek - lásd például a Pirellit - a Forma-1 inkább ellenreklám. 4 kerékcsere azaz 5 garnitúra gumi 300 kilométeres távra ... ez a gagyiságot suggallja azt, hogy ilyen márkájú gumit nem érdemes venni. Viszont mondom az osztrák üdítőitalos céget egyetlen fillérrel sem kellene a magyar államnak tömnie, milliárdokkal pedig főleg nem.
Paul Légère
2014. november 19. 13:21
Akkor ez most nem a gyurcsányi féle RB air race, ugye?
gwrf
2014. november 19. 13:12
ez a Red Bull régi "kedvencem" Általában tágas vízfelületek felett (tengeröböl, kikötő) vagy vmi puszta helyen, repülőtéren (pl Berlin) rendezik, hogy ha ne adj'Isten vmi baleset történne, minimalizálják az okozott katasztrófa méretét. Nálunk a város közepén, a Parlament mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!