Vona: Sorsdöntő választás jön

2014. október 02. 17:45

A Jobbik elnöke szerint az az önkormányzati választás tétje, hogy az adott település pang, stagnál vagy elindul felfelé.

2014. október 02. 17:45

Sorsdöntő választásnak nevezte a közelgő önkormányzati voksolást a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke csütörtöki devecseri sajtótájékoztatóján. Vona Gábor szerint az a tétje az október 12-i választásnak, hogy az adott település „pang, stagnál vagy elindul felfelé”. A politikus hozzátette: felméréseik szerint jól állnak, és mindezt tisztességes kampánnyal érték el.

A pártelnök szerint a jobbikos vezetésű települések eredményeit elhallgatja a média, pedig e városok és falvak prosperálnak annak ellenére, hogy – mint fogalmazott – a Fidesz azzal fenyeget, a jobbikos polgármesterek vezetése alatt a település nem juthat pénzhez. Véleménye szerint ez nem igaz, hiszen egy-egy település ellenzéki vezetés mellett is lehet sikeres, ha agilis a vezetője. Vona Gábor azt mondta, nem „csodát ígér”, hanem azt, hogy a településből kihozzák a maximumot, ha győzelmet aratnak.

A Jobbik elnöke úgy véli, hogy a politika elszakadt az emberektől, a jobbikos polgármesterek ezzel szemben „az emberek között mozognak”. Azt mondta, az elmúlt években félmillióan elmenekültek Magyarországról, ezt a folyamatot szeretnék megállítani.

Ferenczi Gábor, a Jobbik (a Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület és a Kisgazdapárt által is támogatott) devecseri polgármesterjelöltje kijelentette: szemléletváltásra van szükség, amelynek az a lényege, hogy a döntések előkészítésébe vonják be az embereket. Hangsúlyozta, hogy a Jobbik olyan programot kínál, amelynek a legfontosabb elmei a munkahelyteremtés, az egészségügy rendbetétele, a közösségben gondolkodás, valamint az idősek megbecsülése. Ezenkívül az önkormányzat gazdálkodásának áttekintését ígérte, továbbá a szükséges jogi lépések megtételét és a közbiztonság megteremtését nevezte a legfontosabb feladatnak.

Kijelentette: a jobbikos vezetésű önkormányzat képviselni fogja az iszapkárosultak érdekeit, szemben a jelenlegi kormánnyal. 

A párt helyi képviselőjelöltjeinek bemutatása után a politikus azt mondta, hogy pártja, mint minden ember, a jólétben, az otthonteremtésben, a biztonságban, a bizalomban és a közösségben hisz.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. október 02. 20:17
Mér, milesz, fogsz egy jó erős kötelet és felsétálsz a padlásra? Segitek.
Laibach
2014. október 02. 19:27
Kazahsztán
peti
2014. október 02. 19:13
Gábor, mainstream lettetek, ami részben sajnálatos, részben szükségszerű. Nem lesz itt semmi különös. Fidesz behúzza, összefogott baloldal valamivel előttetek, ti az üldözőbolyon belül szorosan a második helyen. Külön mérve az összefogókat (aminek semmi értelme, amúgy, hisz mindig összenő, ami összetartozik), másodikak vagytok, hatalmas lemaradással. Viszont páriaként mind balról, mind jobbról. Soha nem kerültök kormányra, csak a tényszerűség kedvéért, indulatok nélkül. A forradalom, érdeklődés hiányában, megint elmarad. Nem vall politikai éleslátásra állandóan győzelmet és/vagy totális összeomlást vizionálni, és mindig_tévedni... És akkor a Jobbik körüli számtalan gyanús anomáliáról nem is beszéltünk. Pedig olyan szép álom volt: valami új, valami nemzeti, valami tiszta. Gúny nélkül, de álom marad. Persze küzdeni érdemes és kell is érte.
Akitlosz
2014. október 02. 18:33
Ez az ország már nagyon károsult. Iszapkárosult, árvízkárosult, (deviza)hitelkárosult, agykárosult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!