Schiffer szerint az LMP lehet a Fidesz kihívója 2018-ban

2014. október 08. 13:00

Az LMP társelnöke szerint az önkormányzati választásoknak nem csak az a tétje, hogy ki vezeti a településeket a következő években, hanem az is, hogy „megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy csupán a Gyurcsány-féle bábszínházzal kelljen időről időre megvívnia”.

2014. október 08. 13:00

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint az önkormányzati választásokon az LMP-re leadott szavazatokkal azt a reményt lehet megerősíteni, hogy lesz erős kihívója a Fidesznek 2018-ban. A politikus szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján azt mondta: a napokban szerzett tapasztalatai alapján a Fidesz zsarolással és fenyegetéssel próbál szavazatokat szerezni, az „álbaloldalon” pedig csupán az a kérdés, hogy az "összezsugorodott szemétdombon ki lesz a nagyobb kakas". Schiffer András közölte, a "Fidesz kényelmes helyzetben van", hiszen csak rá kell mutatni Gyurcsányra, Bokrosra, Fodorra, akikkel szerinte nem lehet választást nyerni.

Az önkormányzati választások tétje nem csupán az, hogy ki vezeti a településeket a következő években, hanem az is, „megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy csupán a Gyurcsány-féle bábszínházzal kelljen időről időre megvívnia” – fogalmazott Schiffer András, hozzátéve: az önkormányzati választásokon megerősödve pártja esélyes kihívója lehet a Fidesznek 2018-ban.

Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi polgármesterjelöltje azt mondta, hogy a jelenlegi városvezetés az uniós forrásokat „látványberuházásokra” költötte. A polgármesterjelölt az LMP programjából kiemelte azt a törekvést, hogy több bérlakást szeretnének, ami szerintük orvosolná a szociálisan rászorulók, valamint a hajléktalanok problémáját is. A megújuló energiák hasznosításáról szólva Gerstmár Ferenc elmondta, pártja elkötelezett amellett, hogy az önkormányzat ne térjen le az energiastratégiában előirányzott útról. Végül a politikus a részvételi költségvetés előnyeiről szólt, annak bevezetése az LMP szerint hatékonyan bevonná a politikába a korábban kirekesztett társadalmi csoportokat, azzal, hogy kikérné a véleményüket a költségvetés összeállítása során.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. október 08. 18:16
Jaj András! Ti valami csodát produkáltok már ebben a ciklusban is. Napokig ott rugóztatok közvetlenül a léc alatt de az a fránya léc mindig magasabbat ugrott, vagy ti ugrottatok keveset- mindegy! Egyszer csak egy mikrométerrel magasabbra ugrottatok és nettó másfél mikronnal azaz5,0001 %-kal hasmánt stílusban átvittétek. Vagy rossz volt a szabócenti,vagy valamilyen doppingszert ( a Szél Berni biztos csokit, te pedig beszédgyakorítót szedsz!)kisérleteztek ki!
bini
2014. október 08. 16:51
Andris!, ha a Magyar társadalom bizalmát elnyerni akkor elöszőr az europai testvérpártonnál kéne elérned (akiket Te hecceltél fel az Orbány kormány ellen anno, Chon Bendik....stb), hogy az ep-ben csatlósai nagyobb tisztelettel legyenek a kormány által delegált biztosnak és nem elévült féligazságokkal vádakkal megtorpedozák, s ezzel megint nem az Orbánba ahogy gondoljátok, hanem az országba és annak polgáraiba rugtok egy jó nagyott. Ezért és még sok hasonló hazai agyament akciótok után ne várd el, hogy a társadalom nagy többsége majd tapsikol nektek, bármilyen sima is nyelved.
citizen queen
2014. október 08. 16:22
"Schiffer szerint az LMP lehet a Fidesz kihívója 2018-ban" Hát ehhez a Jobbiknak is lesz egy-két szava. :P
Ángyán Páván
2014. október 08. 16:18
Hacsak vissza nem teszik az OVB élére Rytkó Emiliát meg Halmai Gábort, aki ismét levezényel a drogdizsisekből egy átszavazási maratont - lófasz a seggetekbe Andriskám...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!