Jövőre kikerülhet Magyarország a bóvli kategóriából

2014. október 07. 11:29

Magyarország jövőre visszakerülhet a befektetési ajánlású államadós-besorolási kategóriába – jósolták keddi tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.

2014. október 07. 11:29

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) közgazdászai a befektetési ajánlású és a befektetésre nem ajánlott osztályzati sávok határövezetében lévő feltörekvő gazdaságok minősítési esélyeit elemezték.

Magyarország esetében megállapították, hogy a figyelembe vett alapmutatók javultak a befektetési ajánlású magyar szuverén adósbesorolás megvonása óta. Ennek alapján azzal számolnak, hogy Magyarország visszakaphatja a befektetési besorolást, bár nem valószínű, hogy ez jövő nyár előtt megtörténik, mert a hitelminősítők meg akarják várni egyebek mellett a devizahitelekkel kapcsolatos vitás kérdések rendezését.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. október 07. 22:40
..hat, ...het. Jövőre...
Akitlosz
2014. október 07. 14:17
Jövőre UFÓk szállhatnak le Magyarországon átadhatják nagyon fejlett technológiájukat kizárólag Magyarország számára, s így Magyarország a világ éllovasává válhat. Matolcsy megduplázhatja a GDP-t 2025-re.
csuka
2014. október 07. 12:43
"Jók vagyunk, Európa krémje, na!" A szart kenegeti a FIDESZ maffia.
wartog
2014. október 07. 12:04
lépjünk ki az UNIO-ból, amúgy is csak lehúztak bennünket.Második lépésként kérjük felvételünket az Eurázsiai szövetségbe, és máris leszarhatjuk a zsidó minősítéseket.Mert azok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!