A brit külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó

2014. október 30. 11:59

Szijjártó Péter és Philip Hammond egyetértettek abban, hogy Európának csökkentenie kell energiafüggőségét; és abban is, hogy a nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani.

2014. október 30. 11:59

A nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani – értett egyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Philip Hammond brit külügyminiszter kettejük csütörtöki pozsonyi találkozóján.

A megbeszélést a visegrádi négyek és a Nyugat-Balkán országainak Pozsonyban tartandó külügyminiszteri találkozója előtt folytatták le. Szijjártó Péter kulcsfontosságú energiapolitikai kérdésekről tárgyalt – a szlovák külügyminiszter meghívására Pozsonyba látogató – Philip Hammonddal.

Az egyeztetésről Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon elmondta: Magyarország és Nagy Britannia nagyon sok területen közös álláspontot képvisel. Ezek közül kiemelte: egyetértettek abban, hogy Európának csökkentenie kell energiafüggőségét; és abban is, hogy a nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. október 30. 12:51
"A brit külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó" ........... ...és tanácsokat adott neki zselézés ügyben!
lutra
2014. október 30. 12:33
Szánalmas, ahogy a Déli Áramlat miatt támadnak minket, ami leágazik 3 EU-s országba, Ausztriában van a vége, és átjön Bulgárián. Ha a bolgárok, vagy a szerbek betojnak az EU-tól, és nem építik meg, akkor úgysem fog elkészülni, mert nincs kerülőút. A britekkel jó lesz szövetkezni, nekik is tele van a tökük az EU diktátumaival.
sersem4
2014. október 30. 12:32
Hogy miben nem értettek egyet,azt nem bírta felsorolni telefonon... A cigányok legalább megtalálják a számitásukat a UK-ben. Arany életük van,lopnak,csalnak,hazudnak,a péz dől,sukárság,meg rajság... Csak a briteknek van tele a faszuk,egész kelet-európa előtt akarják lehúzni miattuk a sorompót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!