Móra: Házkutatás nélkül is odaadtuk volna az iratokat

2014. szeptember 08. 21:14

Az Ökotárs Alapítvány vezetője elmondta: iratokat, számítógépes adatok és egy laptopot foglalt le tőlük a rendőrség, más hatósági intézkedés nem történt. Móra Veronika hangsúlyozta azt is: korábban is átadták a kért iratok a rendőrségnek, ezt most is megtették volna, emiatt felháborítónak és fölöslegesnek tartják a hétfői eljárást.

2014. szeptember 08. 21:14

Iratokat, számítógépes adatokat és egy laptopot foglalt le a rendőrség hétfőn az Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában végzett házkutatása alatt, más hatósági intézkedés nem történt – közölte az alapítvány igazgatója az MTI érdeklődésére. Móra Veronika elmondta: a dokumentumokon és számítógépes adatokon kívül az ő laptopját foglalták le, amely a cég tulajdonában van, de az ő kizárólagos használatában. Mivel a laptop otthon volt, a lakására is kimentek a nyomozók. Elmondása szerint egy másik munkatárs lakására ment ki a rendőrség, olyan régebbi dokumentumok miatt, amelyeket helyhiány miatt tartottak az irodán kívül.

Az MTI kérdésére, hogy a nyomozók előállítottak, illetve őrizetbe vettek-e valakit az alapítvány munkatársai közül, azt felelte: a házkutatáson és lefoglaláson kívül más intézkedés nem történt. A további eljárást illetően konkrétumokat nem tudunk – tette hozzá.

A Norvég Civil Támogatási Alap forrásait koordináló alapítvány vezetője elmondta: a rendőrség korábban is kért tőlük információkat írásban, és a kért iratokat el is küldték. Ha kérték volna, a kívánt dokumentumokat most is összegyűjtötték és beküldték volna. Emiatt felháborítónak és teljesen fölöslegesnek tartják az eljárást – tette hozzá.

Megszállta a készenléti rendőrség az Ökotárs irodáját

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a nap folyamán közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében házkutatást tartott egy alapítvány pénzügyi tevékenységével összefüggésben, ismeretlen tettes ellen. A közlés szerint több helyszínen hajtottak végre házkutatást, amelyek során az NNI munkatársai iratokat, számítástechnikai adatokat foglaltak le. A nyomozásba igazságügyi szakértőt is bevonnak.

Sajtóhírek szerint a nap folyamán nyomozók jelentek meg a Norvég Alap pályázati programját lebonyolító konzorcium egy másik tagjának, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítványnak az irodájánál is.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) szeptember elején közölte: jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az országos rendőrfőkapitánynál, illetve piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett a Magyar Nemzeti Banknál. Azt azonban, hogy mely szervezetről van szó, nem közölte. A Kehi szerint a vizsgált szervezet több mint egy tucat egyesület, illetve alapítvány részére mintegy öt éven keresztül nyújtott pénzkölcsönöket.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. szeptember 09. 13:52
Kettős Mérce megosztott egy hivatkozást. 3 órája Krétakör: "Hahó, Nemzeti Nyomozók: csak látnátok a kib*szott szemüvegetektől! Mintha lenne az országban elég bűn, amit üldözhetnétek helyettünk. Kösz: magyar állampolgárok." Feketeország: Nyomozóiroda-rap http://feketeorszag.kretakor.hu/main.html Nemzeti Nyomozó Iroda létrehozásáról döntött a belügyminiszter. A vizsgálati és nyomozói feladatokat ellátó egysége... ** Ez a Feketeország énekelt helyeslően Simek kitti gyilkosságáról. Ez is egy brancs? Balóné, hahó?
Selamat
2014. szeptember 09. 12:36
"Elmondása szerint egy másik munkatárs lakására ment ki a rendőrség, olyan régebbi dokumentumok miatt, amelyeket helyhiány miatt tartottak az irodán kívül." Aha. Helyhiány egy olyan irodában, amit a norvégok pénzeltek, számolatlanul. A demokrácia nevében. Lefoglalták a te saját levelezésed, meg az elbújtatott iratokat. Minden rágalmazásotok ellenére, házkutatást nem azért rendelnek el, mert nem időben szolgáltattok néhány papirt, hanem mert erős a gyanú arra, hogy információkat bújtattatok el. Lebuktatok.
Tintamin
2014. szeptember 09. 10:26
Hiába, a kommunisták ismét visszatértek. Ez az ország ezt akarta. Állva tapsol hozzá. Bástya elvtárs pedig a várba költözik. Közérdekből. Kíváncsi leszek, mikor lesz végre magyar narancs.
Apáczai
2014. szeptember 09. 10:08
Ők odaadták volna! - Hova viszed azt a libát, de Gazsi? - Ez liba-e? Fujj! Hess te liba! Azt hittem varnyú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!