Hajléktalanokról és tűcseréről népszavaztatna a Jobbik Józsefvárosban

2014. augusztus 27. 13:20

Népszavazást tartana a nyolcadik kerületi hajléktalanellátó-intézmények számának csökkentéséről és a tűcsere-programról a Jobbik helyi polgármesterjelöltje, Pintér Attila. A polgármesterjelölt szerint elmaradt a közbiztonság megszilárdítása.

2014. augusztus 27. 13:20

A Jobbik a közbiztonság témakörét érintő helyi népszavazást kezdeményez a főváros VIII. kerületében. Pintér Attila, az ellenzéki párt kerületi polgármesterjelöltje szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy két kérdést tenne fel a Józsefvárosban élőknek. Az egyik, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a kerület képviselő-testülete alkosson rendeletet, amely a közösségi együttélés szabálya megszegésének minősítené a kábítószer-használat elősegítését tűcserével vagy helyiség – úgynevezett belövőszoba – biztosításával.

A kerületben egyébként kedden szűnt meg a tűcserére lehetőséget adó, Kék Pont alapítvány által működtetett program. „Szomorúak vagyunk attól, hogy így alakult, de így kellett döntenünk, mert ilyen körülmények között nem tudtunk tovább felelős és biztonságos munkát végezni, működésünk teljesen ellehetetlenült” – írták az alapítvány blogján. Az önkormányzat tavaly szeptemberben szüntette meg együttműködését az alapítvánnyal. A programról a TASZ készített dokumentumfilmet.

A Jobbik másik kérdése az lenne, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a képviselő-testület kezdeményezze a kerületben működő hajléktalanellátó intézmények számának csökkentését, a kerület lakosságszámával arányosan. A polgármesterjelölt szerint elmaradt a közbiztonság megszilárdítása, a közterületeken tapasztalható rendetlenség pedig nem magától alakul ki, „annak emberek az okozói”.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2014. augusztus 27. 16:06
"kezdeményezze a kerületben működő hajléktalanellátó intézmények számának csökkentését, a kerület lakosságszámával arányosan" És hol nyílna a bezáró műintézmény helyett másik? Mondjuk I. kerület, V. kerület?
csuka
2014. augusztus 27. 15:43
http://alfahir.hu/mar_az_ep_szamara_sem_fontos_kovacs_bela_ugye
vigyor
2014. augusztus 27. 14:21
Ez egyszerűen egy hülye! Mit akar? Kiradírozza a hajléktalanokat, hogy ne legyenek, akkor nem kell nekik menedékház? A tűcsere meg nem a kábszeresek kényeztetése miatt kell idióta, hanem azért, hogy a többieket ne fertőzzék meg minden szarral!
egysegelem
2014. augusztus 27. 14:16
"a kábítószer-használat elősegítését tűcserével" Ez tipikusan az a helyzet, amikor a politikus teljesen felreerti, tudatosan vagy szandektalanul a vilag mukodeset. A tucsere nem segit elo semmit, hanem a betegsegek terjedeset csokkenti. Senki nem fog attol inkabb kabiroszerezni, hogy van tucsere, aki egyszer mar szurt, szurni fog megint es megint, max ugyanazzal a tuvel, mint elotte, vagy a haveraval, vagy amit a szemetesbol eppen kiszedett. Ennek a kovetkezmenye pedig a fertozo betegsegek terjedese lesz, a tucsere annak a felismerese, hogy olcsobb ingyen adni par tiszta tut, mint utana evekig kezelni embereket, sok sok millioert. Aki ennek a legegyszerubb dolognak a belatasa keptelen, minek megy politikusnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!