LMP: A hulladékszállítás lehet a rezsicsökkentés újabb áldozata

2014. július 30. 14:40

Az LMP szerint a hulladékszállítás lehet a rezsicsökkentés „újabb áldozata”, mert az intézkedés következtében sok hulladékkezelő, illetve hulladékszállítást végző cég csak veszteséggel képes gazdálkodni – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc.

2014. július 30. 14:40

Az ellenzéki párt elnökségi tagja felhívta a figyelmet, hogy még a Vidékfejlesztési Minisztérium különített el forrásokat a veszteségek kompenzálására, amit később a duplájára, több mint egymilliárd forintra emeltek, de az érintett cégek ennél tízszer nagyobb összegre nyújtották be igényüket. Az önkormányzatoknak nincsenek forrásaik arra, hogy a saját tulajdonukban álló cégek veszteségeit pótolják – tette hozzá.

Gerstmár Ferenc azt mondta, az LMP a hulladékkibocsátás csökkentését és a szennyező fizet elvének érvényesítését szeretné elérni, miközben a jelenlegi szabályozás inkább a hulladékmennyiség növelésére ösztönöz. Támogatandó célnak tartják, hogy a rezsiköltségeket egyensúlyba hozzák a jövedelmekkel, de a rezsicsökkentés mostani formája az LMP szerint nem volt végiggondolva.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. július 31. 08:53
A nyugdíjasokra kell rábaszni az összes veszteséget, a nyugdíjas már úgysem sokáig él és el lehet vele temetni a veszteségeket. Legalábbis a panamai Közgazdasági fő/aliskola Bokros tanszéklet szerint.
Fici7
2014. július 30. 17:00
Az én falumban már fél éve felmondták a szemétszállítási szerződést. A felmondási idő most járt le. A vállalkozó szeretett volna kompenzációt, amit az önkormányzat nem tud teljesíteni. Mindenki várja a kormány pénzbeli segítségét. Ha a cég megszünteti a szállítást akkor lehet hogy a katasztrófavédelem ugyan ezt a céget kell hogy megbízza, mert a környéken nincs ilyen kapacitás, de már piaci áron.
Gombóc XVI. Artúr
2014. július 30. 15:45
A háború áldozatokkal jár és a fiúk megmondták, hogy a rezsi a leggonoszabb ellenfél, a haldokló nyugat találmánya!! (Nomeg jó kis adóforintokkal úgyis ki lesznek segítve a szolgáltatók ha kell, de azt a zemberek úgysem látják! Meg különben is azelmúltnyolcév!!)
Pinter68
2014. július 30. 15:38
Olyannyira így van, hogy sok településen már le is áll vele a szolgáltató és helyettük az Országos Katasztrófavédelem látja el a hulladékszállítást. Értitek, ugye? Az erre szakosodott szolgáltató cég helyett inkább a katasztrófavédelmet fizetik állami pénzből, azért, hogy ellássa azt a feladatot, amit előtte a szolgáltató hibátlanul megoldott. És ez csak egy kis szelete a Fidesz jól végiggondolt és "ésszerű" gazdaságpolitikai húzásainak. Bravó, hülyék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!