A közösségi rendőrségre fordítaná a TEK-re költött pénzt az LMP

2014. július 22. 15:16

Gerstmár Ferenc szerint méltatlan, hogy „Orbán Viktor és Pintér Sándor magánseregére” milliárdokat költ a kormány, miközben az LMP összes, a helyi közösségi rendőrök felállítását szorgalmazó javaslatát lesöpörték az asztalról.

2014. július 22. 15:16

Az LMP véleménye szerint a Terrorelhárítási Központra (TEK) szánt 12 milliárdot inkább a közösségi rendőrség felállítására kellene fordítani – erről Gerstmár Ferenc beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.A párt országos elnökségének tagja Pintér Sándor múlt hét hétfői szavaira hétfői reagált. Akkor a belügyminiszter bejelentette a kormány döntését, amelyik szerint július 1-jétől az egész országra ki kell terjeszteni az eddig az öt északkeleti megyében már sikerrel működő közbiztonsági mintaprogramot.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a mintaprogram december 31-én véget ér, eközben egyelőre csak négy városban vezetik be a közösségi rendészet modelljét. Gerstmár Ferenc hangsúlyozta, az előző ciklusban az LMP összes, a helyi közösségi rendőrök felállítását szorgalmazó javaslatát lesöpörték az asztalról. Méltatlannak nevezte, hogy amíg Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor „magánseregére”, a TEK-re sok milliárdot költenek, nem jut elég forrás a kisebb bűncselekmények felderítésére és kezelésére, valamint az áldozatok kártalanítására.

Gerstmár elmondta, hogy pártjuk már 2011-ben elkészítette azt a javaslatát, amelyikkel a központi rendőrség mellett felállítanák a központtól teljesen független, lakosságközeli, annak problémáira érzékeny közösségi rendőrségeket. Amennyiben a kormány nem lép a közösségi rendőrség irányába, akkor a „kilátástalan helyzet egyre inkább radikális és vállalhatatlan megoldásokat fog szülni” – közölte.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2014. július 22. 16:41
Komolyra fordítva a szót hogy képzeli el az LMP ezt a közösségi rendőrösdit az LMP? Magyar Gárda járőrözése ellen pont ők tiltakoztak fennhangon, Helsinki bizottságtól Amnesty Internationlig rohangálva. Egyébként a TEK a Rendőrség elitje. Hasonló a szerepük az amerikai FBI-hoz. Ez nem az amatőr önszerveződő polgárőrösdi szint. Annak, hogy egy új Magyar Gárda kiegészítse a Rendőrség körzeti megbízottjainak munkáját nem elvetendő ötlet.
gwrf
2014. július 22. 16:40
vészes ütemben bomlanak az elmék a mandi kommentelői között.
GV0917
2014. július 22. 16:37
Juhééé! OK! SKACOK! Válasszunk seriffet! --mert minden helyre nyugodtan bemehet, Választhat hideget, választhat meleget, Ha nem fizet, hát mi baja lehet? Csak annyi:piff-puff, dirr , durr!! Feldől mint egy homokzsák, Üsd, vágd, nem apád, nem ismernek rád! A sarki fűszeres, a nyugger munkásőr és a nemzeti trafikos a három szexmunkás, meg a védőnő a hármasikrek istápolója a Náncsi mamával az élen elkergetik a garázdákat! Ezzel jól jár a köz is, meg jól jár a Schiffer társelnök úr is,mert kis szavazat is egy szavazat! / Eine Schiffer, kleine Schiffer!/
MOPO3OB
2014. július 22. 16:34
Ez az, fegyvert mindenkinek! Közösségi polícija, közösségi milícia, pont mint Ukrajnában. Tényleg kell egy ilyen Putyin-teleshop vonal. Az múltkori írásom így újra aktuális. :-) - Halló! - A Putyin-"fegyvert mindenkinek"-teleshop fogadta hívását. Kérjük várjon munkatársunk jelentkezéséig. - ... (háborús dalok szólnak halkan a telefonon) ... - Itt Szergej ex-KGB, jelenleg fegyverkereskedő munkatárs. Miben segíthetek? - Szükségem lenne két raklap AK-101 kalasnyikovra hozzávaló lőszerekkel, öt felfegyverzett Tigr dzsipre, két tucat BUK-M1 rakétarendszerre, valamint 8 Ikaruszból indítható Scud rakétára a hozzávaló Ikarusszal és három interkontinentális ballisztikus rakétára egy-egy megatonnás termonukleáris robbanófejekkel. - A nukleáris rakétákkal és az Ikaruszból indítható Scud rakétákkal lesz egy kis gond. - Micsoda? - Sajnos ENSZ határozat tilalma miatt jelenleg nem tudunk nukleáris fegyverekkel szolgálni. Az Ikaruszból indítható Scud rakétákat pedig már nem forgalmazzuk. Egyébként a rakétaindító álcázott Ikaruszokat Magyarországi külsős partnerünk gyártotta és bő két évtizede megszüntették ezt a termékvonalat. Sőt azóta már Nato tagok lettek. - Pizgyec! - Sajnos ez van öreg harcos. - Van egy 20%-os kedvezményes kuponom a "Dögölj meg Amerika!" haditechnikai hetilapból. Beváltható önöknél, igaz? - Kalasnyikovokra és felfegyverzett Tigr dzsipekre be lehet váltani, de a BUK-M1 rakétarendszernél nem tudunk kedvezményt adni a katalógusárból. Csúcstechnikai termékről van szó, 20000 méterig bármit lelőhetsz vele. Tartozik hozzá egy második radarrendszer amivel pontosan beazonosítható célpont. Arra tudunk adni 8% kedvezményt. - Sajnos arra most nincs keretem. Meg egyébként is, aki itt merészel repkedni felettünk zuhanjon csak! - Ahogy a tisztelt vevő óhajtja. DHL-el szállítsuk ki, megkezdett tonnánként ezer euróért vagy jó lesz a China Post? Az utóbbi esetben átvállaljuk a postázás költségeit de nincs tracking. - Megfelel a China Post. Viszlát elvtárs! - Köszönjük, hogy a Putyin-"fegyvert mindenkinek"-teleshopot választotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!