A klientúra építéséről nyilatkozott Fellegi Tamás

2014. június 04. 14:52

A magyar tulajdonosi csoportok, egy magyar középosztály megteremtésének vállalható ára lehet a klientúraépítés – mondta Fellegi Tamás, az Orbán-kormány volt minisztere a Forbes-nak.

2014. június 04. 14:52

Az elmúlt két évtized gyakorlatához képest megváltozott a politika és az üzleti élet kapcsolatának dinamikája – mondta Fellegi Tamás, az Orbán-kormány korábbi minisztere a Forbes-nak, amiből az Index idéz. Fellegi lényegesnek tartja, hogy a magyar tulajdonosi csoportok, egy magyar középosztály építését szolgálja-e ez a politika. „Fontos ugyanis, hogy ez a réteg jelentős mértékben vagyonosodjon.”

Fellegi Tamás szerint ha öncélúvá válik ez a politika, akkor az nem jó. Sőt, ha a gazdasági élet szétverésével, blokkolásával jár, akkor bizonyosan káros. A politika bölcsessége, önkontrollja, külső kontroll kérdése is, hogy melyik folyamat milyen mértékben valósul meg. „A klientúraépítés egyértelműen negatív folyamat, annak súlya, kiterjedése fontos kérdés, de összességében vállalható ár lehet” – mondta a miniszter a Forbes-nak.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laikus érdeklődő
2014. június 04. 19:46
Nem tőlünk lopnak, hanem értünk! Így már vállalható.
vakhangya3
2014. június 04. 18:59
És most lett a kádári klientúra építése legalizálva. 'Köszönjük ' fidesz! Hogy rohadjatok meg! És még ti beszéltek hogy nem volt rendszerváltás. Valóban nem volt, csak a klientúra lett lesz lecserélve. Pusztulnotok kell!
császár
2014. június 04. 18:49
Amikor az ország első-kőrös szétlopása folyt, (bankkonszolidáció, privatizáció) azzal nyugtattam magam, hogy a tényleges versenyben majd helyreáll a rend, mert a tehetséggel szemben a kedvezményezettek nem tudnak helyt állni. Ma már látom, hogy tévedtem. A kontraszelekció sajnos fenntartható és ezzel együtt lezüllés és a korrupció sírásója a jövőnknek.
egyetmondok
2014. június 04. 18:26
Pont ugyanarra nem lehet büszke a magyar jobboldal (és annak bárki embere,bárki vezetője,volt vagy most is pozícióban lévő,közvéleményt befolyásóló megszólalója,stb), amely miatt a szavazókat maga mögé tudta állítani: pont ugyanez,pont ez okozta nemde leginkább a baloldal bukását. Ha a klientúraépítés negatív folyamat,akkor annak nincsen,nem lehet egyetlen forint költsége se,amely megérné. A klientúra képtelen a társadalom hasznára válni,nem azért mert rossz emberekből áll,nem azért mert nem szereti a nemzetét,a népét,hanem mert semmije nincsen azon "képességén" kívül,hogy marha jó a telefonnotesze,a címjegyzéke. Mire mehet velük a nemzet,a nép ? A klientúra klientúra,nem képes kilépni ebből a szerepéből,ezt tudja csak,klientúrának lenni, mást nem, honnan is tudna bármi mást ? Egyet fog csak követelni,de azt örökre: állami pénzt. Nem lehetne ebből elég már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!