Trafikügy: Az NFM még nem tudja, indít-e perorvoslatot

2014. május 09. 19:48

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyelőre várja a trafikpályázatok nyilvánosságával kapcsolatos jogerős ítélet írásbeli indoklását, utána dönt az esetleges rendkívüli perorvoslatról.

2014. május 09. 19:48

A trafikpályázatok adatainak nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos másodfokú bírósági döntés ügyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) később, az írásbeli ítélet pontos ismeretében dönt az esetleges rendkívüli perorvoslatról – közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy másodfokon, jogerősen is megnyerte azt a pert, amely a trafikpályázatok minden lényeges iratának nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert. A politikus hangsúlyozta, hogy az ítélet alapján a fejlesztési tárcának nyilvánosságra kell hoznia a koncessziós pályázatokat elbíráló bizottságokban helyet foglaló személyek nevét, az összes pályázati bírálati lapot és az értékelési jegyzőkönyvet. 

A minisztérium az MTI megkeresésére pénteken jelezte: az ügyben eljárt Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének írásba foglalását várja. A fejlesztési tárca kizárólag az írásbeli ítélet részletes indoklása ismeretében nyilatkozhat érdemben, és dönthet az esetleges rendkívüli perorvoslatok előterjesztéséről – közölték.

A pert tavaly júniusban indította Molnár Csaba és egy ügyvédi iroda. Novemberben az elsőfokú bíróság nem jogerősen az adatok nyilvánosságára kötelezte a NFM-et, a döntés ellen azonban a tárca fellebbezett, így került sor a másodfokú eljárásra.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. május 09. 19:57
Nyilván azt kell eldönteni, hogy a nyilvánosságra hozatal nem sérti-e a pályázók alapvető érdekeit és azokat a feltételeket, amelyek mellett a pályázatokat beadták. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!