Hungarikum lett az akác

2014. május 16. 17:28

A Hungarikum Bizottság pénteki ülésén egyhangúan hungarikummá nyilvánította az akácfát és az akácmézet.

2014. május 16. 17:28

Hungarikum lett a magyar akácfa és a magyar akácméz – a Hungarikum Bizottság döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelentette be pénteken Szarvason, a testület kihelyezett ülését követő sajtótájékoztatón.

A vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke elmondta: az akác és az akácméz hungarikummá nyilvánításában a bizottság pénteken egyhangú döntést hozott, valamennyien támogatták, hogy bekerüljön az egyedüli értékek közé, amit az utókornak is meg kell őriznie generációkon át – mutatott rá.

A bizottság Szarvason ülésezett, Tessedik Sámuel lelkész, a felvilágosodás korának pedagógusa, gazdasági szakíró szülővárosában, aki sokat tett az akác meghonosításáért Magyarországon.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2014. május 17. 13:33
Nagyon szép számban gyűltek ide az édes-bús akácos nótákat idéző agyhalottak. Na, tegyünk egy próbát, hátha leesik a tantusz! Van itt olyan aki ültetett bármilyen fát a saját birtokára? És közülük hányan ültettek el akár csak egyetlen akácot is? Senki? Na, ennyire hungarikum.
Zsusztina
2014. május 17. 13:17
Én rengetedet szoktam a Bakonyon keresztül utazni, gyönyörű erdei részeken át, de nem ezek nem akácerdők. Ettől függetlenül, lehet hogy jelent gondot, én nem értek hozzá. De ha már az őshonosságnál tartunk: mi magyarok sem vagyunk őshonosok.
Ígymegyez
2014. május 17. 12:21
Eddig is irtottam, ahol kellett, és eztán is ezt fogom tenni. S úgy, mint eddig, állami pénzből! :) A hülyeség kormányzatra kerülve is hülyeség marad tisztelt miniszter úr!
oxycoccus
2014. május 17. 11:00
Parlagfű nem lesz hungarikum?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!