Ünnepeljük az EU-csatlakozás évfordulóját? Budapesten ad elő Václav Klaus volt cseh elnök

2014. április 29. 15:29

Van ok ünnepelni az Európai Unióhoz való csatlakozás tizedik évfordulóját? Erről tart előadást Václav Klaus volt cseh elnök Budapesten hétfőn, május 5-én a Danube Institute meghívására.

2014. április 29. 15:29

Magyarország és további hét kelet-közép-európai ország Európai Unióhoz való csatlakozásánakt tizedik évfordulójához érkezünk 2014 májusában. De a kérdés: mit ünneplünk és van-e mit ünnepelni az EU-hoz való csatlakozás évfordulóján? Erre keresi a választ Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke Budapesten. 

Václav Klaus május 5-én, hétfőn 17 órakor tart előadást a Magyar Nemzeti Bank Antall József központjában a budapesti Danube Institute felkérésére az EU-csatlakozás tíz évének mérlegéről. A közgazdász végzettségű Klaus 1992 és 1998 között Csehszlovákia utolsó és Csehország első miniszterelnökeként szolgált, majd 2003 és 2013 között Csehország államfőjeként folytatta politikai pályafutását. A Polgári Demokrata Párt alapítójaként és első elnökeként részt vett a cseh jobboldali, konzervatív tábor felépítésében.

A volt cseh elnököt Granasztói György és John O'Sullivan, a Danube Institute tiszteletbeli elnöke és igazgatója hívta meg Budapestre. A budapesti székhelyű Danube Institute célja, hogy eszmék, érvelések, viták és ösztöndíjak központja legyen Közép-Európa, különösen a visegrádi országok számára, a konzervativizmus és a klasszikus liberalizmus eszméire építve. Erősítenék a vitát a konzervatívok és a klasszikus liberálisok között, valamint közöttük és a demokratikus ellenfeleik között. Összekötőként szeretnének szolgálni Közép-Európa, valamint Washington, London és Nyugat-Európa között.

Az előadással kapcsolatos további információk, a részvételhez szükséges regisztrációs felület az alábbi linken keresztül érhetők el:

Az esemény Facebook-oldala.

RSVP: [email protected]

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. április 29. 23:51
Tolltolvaj.
Gregorius
2014. április 29. 20:57
Lehet, hogy látszólag önállóbbak lennének, ha kint maradnak, de szerintem a német ipar, már csak a fizikai közelség miatt is, de simán lenyelte volna őket...(Megtartva természetesen néhány jobban csengő ismert márkanevet, pl. Skoda...)
Maddox
2014. április 29. 19:19
Én még nem felejtettem el, hogy a Benes-dekrétumokkal kampányolt, most Budapesten tart előadást. Lefogadom, a nagy német emlékműzés közben ez ellen nem fognak százan összegyűlni tüntetni.
Jancsipapa
2014. április 29. 16:48
Semmi okunk az ünneplésre . Ugyanúgy nincs ,mint az UN."rendszerváltás" okán .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!