Hagy némi kívánni valót az állami cégek átláthatósága

2014. április 24. 11:15

A Transparency International Magyarország kutatása során 66 állami céget vizsgált, melyek többsége csak részben tette közzé honlapján a törvény által megkövetelt adatokat, és mindössze 7 cégvezető adott interjút a kutatóknak, illetve öten írásban válaszoltak, a többiek sehogy.

2014. április 24. 11:15

A 66 megvizsgált állami vállalat honlapja alapján mindössze kettő kapott a 100-as skálán 90 pontot abból a szempontból, hogy mennyire tették közzé a törvény által megkövetelt adatokat, az átlag 46 pont volt – mondta Papp Krisztina, a Trancparency International Magyarország (TI) projektvezetője, az állami vállalatok átlátható működéséről készült kutatás bemutatóján, csütörtökön Budapesten.

Mindössze 7 állami cég vezetője adott interjút a kutatóknak és 5 vezető írásban válaszolt. A kutatás folytatódik és jövőre már a cégek átláthatósági sorrendjét is közzéteszik – erről Martin József Péter, a TI ügyvezető igazgatója beszélt a rendezvényen.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2014. április 24. 14:23
Gyakran szoktam bridzsezni, de ha kártyázás közben megmutatnám a lapjaimat az ellenfeleimnek, akkor mindig veszitenék. A francba a transzparenciával
KannibálTatárÚr
2014. április 24. 11:53
Azoknak a vállalatoknak a vezetőit, amelyikek szóba álltak a TI-vel, meg kell büntetni. A TI külföldi érdekek képviselője (mint a Négy Mancs).
bookmark
2014. április 24. 11:36
Tanúság. A törvényt be kell tartani. Most, hogy megint Orbán győzött, mindenbe belefognak kötni. Ha nem vigyázunk meg kémiai fegyvert is fognak találni úgy mint Irakban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!