Se Moszkva, se IMF! – elrajtolt az LMP kampánya

2014. február 08. 07:59

A párt kampánynyitóján Schiffer András arról beszélt, hogy az LMP a remény pártja, mert ők nem fogadják el a beletörődés kultúráját, hisznek abban, hogy ki lehet szabadítani a politikát az oligarchák fogságából. Hadházy Ákos szerint a Fidesz nem süllyedő hajó, hanem atommeghajtású romboló.

2014. február 08. 07:59

A fővárosi Millenárison tartotta hivatalos kampánynyitó rendezvényét péntek este az LMP. A kezdésre megtelt terem hosszában két oldalt állították fel a székeket, a párt felsorakozott képviselőjelöltjei a nézőkkel szemben ültek. Mögöttük egy kivetítőt helyeztek el, ezen volt látható a kezdéskor az LMP elmúlt néhány éves történetének fontosabb eseményeit bemutató film és Nagy Bandó András videóüzenete is. 

Az LMP szerint az április 6-ai országgyűlési választásnak az a tétje, hogy ki lehet-e szabadítani a politikát az oligarchák fogságából, az LMP ezt a reményt akarja fenntartani és ezért az LMP a remény pártja – jelentette ki beszédében Schiffer András. Azt is kiemelte: amikor zászlót bontottak, arra azért írták, hogy Lehet Más a Politika, mert nem fogadják el a beletörődés kultúráját.

Mint mondta, most visszakapták a sorstól a lehetőséget arra, hogy bemutassák, Magyarország számára van más út, mint a függőség politikája. Az LMP azt mondja, hogy „se Moszkva, se IMF”, ugyanis egy szabad és független országot akarunk – emelte ki. Azt is hangsúlyozta, hogy függőséggel szeretnék szembeállítani a felelősség politikáját.

A kormányzat működését bírálva kijelentette: a ciklus elején a kabinet hat sarokkövet fektetett le „és mind a hat sarokkőben felbotlott”. Bírálta az egykulcsos adórendszert, a kormányzati megszorító csomagokat, a beruházások elmaradását és azt, hogy az épületfelújítási programra 500 helyett csak ötmilliárd forintot fordítottak.
Az államadósság ellen hirdetett szabadságharcban „Orbán Viktor úgy tűnik, hogy egy kiadós vereségre áll” – közölte.

Arról is beszélt, hogy a kabinet három tucat új adót vezetett be, nem oldotta meg a devizahitel-válságot, miközben a beígért elszámoltatás helyett a „korrupció legalizálása” történt meg. Egyúttal a társadalom egyik legnagyobb tragédiájának nevezte a fiatalok külföldre vándorlását.

Hangsúlyozta, hogy nem céljuk kormányra kerülni, de felsorolta, hogy mit tennének kellő választói felhatalmazás birtokában. Csökkentenék a társadalmi különbségeket, a tudásba fektetnének be, növelnék az oktatásra fordított összegeket, megszüntetnék a tandíjat és a hallgatói szerződéseket. Emellett hitelprogramot kínálnának fiatal gazdáknak, több száz milliárd forinttal töltenének fel egy zöldberuházási alapot, munkahely-teremtési programot indítanának, végrehajtanának egy célzott járulékcsökkentést, háromkulcsos adórendszert vezetnének be, ahol a minimálbér adómentes és megvalósítanának egy „ökológiai adóreformot”.

Szél Bernadett azt mondta, ez a választás lesz az első olyan harc, amit úgy kell megvívni, hogy a regnáló hatalom saját maga számára írta a játékszabályokat. Ez lesz 1990 óta az első olyan harc, amit úgy kell megvívni, hogy a kormány „egy idegen nagyhatalommal kötött paktum segítségével veri át az akaratát az országon” – tette hozzá. A társelnök a paksi bővítésről elfogadott csütörtöki parlamenti döntést minősítve – a kormányoldalra célozva – kijelentette: „ezek a szerencsétlenek megszavazták Magyarország atomgyarmattá válását”.

A volt fideszes szekszárdi önkormányzati képviselő, Hadházy Ákos, aki a Tolna megye 1-es számú választókerületében indul az LMP színeiben, a kormánypártot egy magabiztos páncélozott rombolóhoz hasonlította, ami „úgy tűnik, hogy atommeghajtású is”. Szavai szerint ő elhagyta ezt az erős rombolót és bebocsátást nyert egy környezettudatos vitorlás fedélzetére, ahol két kapitány is van, a legénység is rendszeresen beleszól a kormányzásba, de ez a hajó jó irányba halad.

A Hódmezővásárhelyen induló Nagy Bandó András videóüzenetében arról beszélt, Schiffer András példáját ezreknek kellene követniük, fel kellene szólalni mindenért és tenni is az ellen, „ami a politikai elit gyalázatos mutatványa”.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. február 09. 08:43
Két szélén Iréna középen a szirén a!
Peter8811
2014. február 09. 08:37
A képen Gedeon bácsit a nők bálványát láthatjuk ződ lajbiban!
Peter8811
2014. február 09. 08:36
És selánc!
kjkj945
2014. február 09. 07:50
Zöldike pintyőke tarka madárka fúr farag esztergályozván csicserészik és moderál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!