Kiakadt az EU-s pénzügyi biztosra Matolcsy volt kabinetfőnöke

2014. február 14. 13:36

Wiedermann Helga nemsokára megjelenő könyvében azt állítja, hogy Olli Rehn, az EU finn pénzügyi biztosa ahol csak tudott, keresztbe tett Magyarországnak a 2010-11-es válságkezelés során.

2014. február 14. 13:36

A könyv szerint Rehn 2010-ben már a ciklus első Ecofin ülésén azt szerette volna elérni, hogy Magyarország vigye végig az EU és IMF által megírt megszorítási forgatókönyvet. Wiedermann szerint már ekkor nagyon rossz színben, a göröggel egy szinten állóként tüntette fel Rehn a magyar gazdaságot. A szerző azt állítja: Rehn úgy próbálta partnerségre bírni a többi országot a közös nyomásgyakorláshoz, hogy azzal riogatott, Magyarország bármikor Görögország sorsára juthat.

Mi úgy tudjuk, hogy valakik valahol már 2011 tavaszán elhatározták, hogy megdöntik Orbán Viktort és kormányát” – írja a volt kabinetfőnök a forinttal szemben indított 2011-es pénzügyi támadásról. A gyengülésnek szerinte semmilyen ésszerű oka nem volt, sőt, ekkor jelentették be a Széll Kálmán tervet, amit egyöntetűen pozitívan fogadtak a piacok, ezt követően pedig Magyarország sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre.

Wiedermann szerint valakik magyar államcsődöt akartak 2011 decemberére, hogy Orbán Viktort eltávolítsák a hatalomból, és a forint elleni pénzpiaci támadások is erre vezethetők vissza.

A könyv szerint egyébként Olli Rehn a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről szóló szavazást is el akarta volna halasztani tavaly, de ehhez végül nem sikerült elég szövetségest találnia – foglalja össze a Magyar Nemzet.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. február 14. 16:41
(a finn belpolitikából kiebrudalt) Olli Rehn (is) Magyarország kárára próbált "érdemeket" szerezni... remélem, eltakarítják az EB-ből...!
enes
2014. február 14. 14:59
Ez a MANYUP ügy hogyan is volt? Azt kérte OV,számítson bele a GDP-be. Válasz: nem. A nemre meg akkor ez volt a válasz.
orangeután
2014. február 14. 14:30
jajj minket szegény kicsi elnyomott lenézett magyarokat mindenki csak bánt, meghurcol és ok nélkül kigáncsol. a nagy össznépi önsajnáltatást csak a zsidók csinálják ennél szánalmasabb módon.
popzene
2014. február 14. 14:09
Mondjuk annyiban érdekesek a fenti sztorik, hogy mostanáig azt gondoltam, Matolcsy és stábja csak úgy tesz, mintha konteo-hívők lennének, hogy az átlagos Fidesz-rajongók szintjén tudjanak kommunikálni. Az az ijesztő, hogy egyre inkább úgy tűnik, mégsem csak tettették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!