Növelik a parlamenti őrség létszámát

2013. december 27. 10:12

Harminc fővel emelik az Országgyűlési Őrség létszámát a Blikk információi szerint, mivel az új látogatóközpont és mélygarázs biztosítása pluszfeladatot jelent. A testület éves költségvetése így 2,5 milliárd forint felé emelkedik.

2013. december 27. 10:12

A lap azt kérdezte az Országgyűlés Hivatalától, hogy miért vásároltak 10 millió forintért többfunkciós esővédő szolgálati kabátot és nadrágot, valamint 6 millió forintért nyári és téli bakancsot.

A parlamenti sajtóiroda válasza szerint a most épülő látogatóközpont és a mélygarázs biztonsági feladatainak, a beléptetésnek, átvizsgálások ellátásának megoldására vesznek föl 30 embert, valamint a meglévő készletet is meg szeretnék újítani, például lecserélik az elhasználódott ruhákat. 
 
A testület januárban 349 fővel kezdte meg szolgálatát. 2014-ben költségvetése a Blikk számításai szerint átlépi a 2,5 milliárd forintot.
 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 27. 21:18
http://www.orszaggyulesiorseg.hu/ Az Országgyűlési Őrség létszáma 349 fő. Képviselők száma 2014 -- 199 fő. Túl kevés az őrség száma!!! Legalább 3-3 fő kell, hogy vigyátton az 'értelmiségiekre'!!! :))
Vakkhangya
2013. december 27. 21:08
A Parlamentben végre megvalósul egy álom. Minden képviselőre fog jutni egy rendfenntartó. :-)
ciseaux
2013. december 27. 13:00
Csak a "kormányzati negyed" légvár 11 milliárdot "vitt" el, és a gyerekek akkor is éheztek.. Balliberóékat nehéz (lehetetlen) kielégíteni. Vagy fuccs a demokráciának, vagy túl drága a fenntartása. Vagy sok a képviselő (drága), vagy kevés...itt vannak a fasiszták! A parlament örségének éves 2.5 milliárdos költségvetése kisebb, mint a Parlament telefonszámlája! De az nem hír?! 2002-ben a D-209-es "Tüzép"-villájának a biztonságosítására (golyóálló ablakok...) 100 millió ment el, mert nem volt hajlandó beköltözni a Sándor Palotába. Neki csak a Mercedes S-Klass ment, nem volt hajlandó Audi A8-assal... A Gyurcsány okosabb volt, ő vetetett páncélozott Audi A8-ast, 370 millióért... Az "emút8év"-ben csak a Nemzeti Bank évi +/-40 milliárdbna került, mert a Simor szerint, havi +8 millióért ám, a NB "nem profitorientált"... Az éhező gyerekekre, meg a lélegeztető gépeikre, senki nem gondolt, mikor a MNB alapkamat milliárdokat visz ki, https://www.otpbank.hu/portal/hu/Kondiciok/JegybankiAlapkamat , a Gyurcsány-Bajnai 21 milliárd Eurós IMF hitele sem vitt senkit az utcára. Az eredetileg kb. 350 milliárdos 4-es Metro végső ára csak kalkulálható, kb. 600 milliárd? És csak 10 évig épült, mert a szovjet-orosz államadósság is "elpárolgott" útközben...például, de sebaj, demokráciában minden nap éppen azon kell "kurvaanyázni", amit a Blikk....
csepeli
2013. december 27. 12:44
Gratulálok a sok hülyének, akik agyilag nem jutnak el odáig, hogy többletmunkához több ember is kell. Sokkal szebb lesz a tér, és lehet, hogy több látogató is jön. És lehet röhögni, de Budapest is jobban teljesít, szinte az összes idegenforgalmi szaklap a fővárosról áradozik. A népszerűséget sem adják ingyen, de busásan megtérül a végén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!