Nem jártak a vonatok Ausztriából Magyarországra

2013. november 07. 08:48

Vasúti és rendőrségi illetékesek közlése szerint baleset miatt nem közlekedtek a vonatok Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon csütörtök reggel.

2013. november 07. 08:48

Az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) nem indít Magyarországra vonatokat – közölte a Mávinform csütörtök reggel az MTI-vel. Értesüléseik szerint az ÖBB a Magyarországról érkező nemzetközi vonatokat fogadja, de egyelőre Ausztria felől nem tudnak tovább közlekedni a vonatok a magyar határállomásig. A Mávinformnak nincs információja arról, hogy pontosan mi az oka ennek a korlátozásnak, csak annyit tudnak, hogy az osztrák vasúthálózaton baleset miatt vannak korlátozások.

A közlemény szerint a Bécs felől érkező railjet 41-es járata, amelynek 9 óra 49 perckor kellene megérkeznie a budapesti Keleti pályaudvarra, bizonytalan ideig késik. Időközben viszont a München felől érkező Kálmán Imre EN vonat beért Magyarországra, így az várhatóan menetrend szerint érkezik a Keletibe.

Frissítés

Vasúti és rendőrségi illetékesek közlése szerint baleset miatt nem közlekedtek a vonatok Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon csütörtök reggel. Az Osztrák Szövetségi Vasutak ÖBB honlapján olvasható tájékoztatás szerint Gramatneusiedl és Götzendorf an der Leitha között reggel 7 óra és 7.58 között szünetelt a vonatok közlekedése.

A Bruck an der Leitha-i körzeti rendőrparancsnokságon az MTI érdeklődésére azt közölték, hogy baleset miatt zárták le a vonalat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2013. november 07. 11:26
nem hegyeshalmi hanem hegyeshalomi. Egyébként stimmel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!