A Parlamentben éjszakáztak Gyurcsányék

2013. október 09. 10:04

A volt miniszterelnök és négy párttársa a közoktatás átalakítása miatti tiltakozásképp a Parlamentben töltötte az éjszakát. A politikusok webkamerán és a közösségi oldalakon tartották a kapcsolatot az érdeklődőkkel, ahol válaszoltak is azok kérdéseire.

2013. október 09. 10:04

Az iskolarendszer átalakítása elleni tiltakozásul a parlamenti ülésteremben éjszakázott öt, a Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselő, akik kedd délután öt órától szerda reggel nyolcig webkamerán és közösségi oldalakon keresztül tartotta a kapcsolatot az őket megkereső emberekkel. Gyurcsány Ferenc akciójuk végeztével, szerdán az MTI-nek azt nyilatkozta: a parlament vezetése kifejezetten korrekt együttműködést mutatott eleinte, „aztán valami megváltozott”, mert nyolc órakor lekapcsolták a villanyt, így sötétben kellett dolgozniuk.

A pártelnök ezres nagyságrendűre tette a velük folytatott beszélgetésekbe bekapcsolódók számát, azt mondta, Kanadától Stockholmon át Bécsig mindenhonnan kaptak megkereséseket, amelyekre egymást váltva válaszoltak. Elmondta, hogy az interneten feltett kérdéseket minden, a vitába bekapcsolódó ember láthatta, így azt is ellenőrizhették, hogy a politikusok valóban azokra válaszolnak-e. Az eredeti téma – a közoktatás átalakítása – mellett számos egyéb kérdés, így például a földügyek, a dohányboltok, a fiatalok külföldre vándorlása, illetve az egészségügy is szóba került.

Gyurcsány Ferenc pártelnök szerdán jelentette be, hogy az iskolarendszer átalakítása elleni tiltakozásul öt, a DK-hoz tartozó független képviselő – rajta kívül Kolber István, Szűcs Erika, Vadai Ágnes és Varju László – szerda reggel 8 óráig a parlamenti ülésteremben marad, és telefonjukon, Facebook-oldalukon keresztül szülőkkel, pedagógusokkal beszélgetnek majd, illetve önmaguk szórakoztatására „szemelvényeket olvasnak fel a hit- és erkölcstankönyvekből”. Így fejezik ki tiltakozásukat a közoktatás átalakítása ellen és szolidaritásukat a túlórára kötelezett pedagógusokkal, az egész nap az iskolában maradásra kötelezett diákokkal – közölte.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2013. október 09. 16:17
„önmaguk szórakoztatására „szemelvényeket olvasnak fel a hit- és erkölcstankönyvekből” Nem tudom, Lukács Etikája előkerült-e: "Az ember nem ölheti meg az anyját, kivéve, ha osztályellenség."
várúr
2013. október 09. 15:50
A miskolci panelben töltött éjszakától és a Kossuth-téri "éhezéstől" (étkezősátorral) a parlamentig szökellt az idiótája... Szerencsétlen Furcsány nem szeret otthon lenni.
galamb
2013. október 09. 15:43
A nevek szerint három fiú és két lány . Vagy ????? :) Gyurcsány nem " talált" még egy lányt az utcán ?
kjkj945
2013. október 09. 15:37
A dinka be akarja betonozni magát a parlamentbe?? Látják, jövőre menniük kell???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!