Jobbik: Újra népköztársaságot akar a Fidesz

2013. szeptember 10. 13:47

A Jobbik szerint Kövér László rendeleti kormányzással kapcsolatos kijelentései azt mutatják, hogy a Fidesz újra népköztársaságot csinálna Magyarországból, ahol a parlament csak „bábként funkcionál”.

2013. szeptember 10. 13:47

Az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című hétfő esti műsorában beszélt arról, hogy szerinte érdemes lenne hosszú távon megfontolni, nem lenne-e jó nagyobb mozgásteret adni a kormánynak arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon, és lazítsanak azon, hogy mindent, a legrészletesebb szabályokat is törvénybe akarják iktatni. Azt tartaná normálisnak, ha a parlament csak a legalapvetőbb, garanciális szabályok megalkotására tartana igényt. Arra, hogy ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne-e, annak rossz íze nélkül, igennel válaszolt. Szerinte érdemesebb lenne az energiáikat nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani.

Mikróczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint kérdés, hogy milyen nagyobb mozgástérre gondolt Kövér László, hiszen a Fidesz „a kétharmados arroganciájával minden ágazatot megszállt”. A Jobbik úgy értékeli: Kövér László szavai azt bizonyítják, hogy a Fidesz a hatalom további bebetonozására készül a következő hónapokban. Az ellenzéki párt ugyanakkor az Országgyűlés jogosítványainak kiterjesztését és erősítését szeretné azok szűkítése helyett – mondta a szóvivő.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 10. 19:08
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
drkovax
2013. szeptember 10. 18:50
Osszenő ami összetartrtozik. Az nem valószínű, hogy a Jobbiknak szavazatokat fog hozni, ha ugyanazt a sületlenséget, ugyanazzal az indoklással adja elő, mint amit és ahogy azt az elő és utód szdsz-ek teszik ...
geraz51
2013. szeptember 10. 18:46
A Jobbik el fog porladni!Idézet Pőszátől.Én már nagyon várom.
bini
2013. szeptember 10. 18:39
A jobbikosoknak meg a többi sipákolonak szövegértési továbbképzésen kellene résztvenni. Nehogy lesülyedjenek a Gyurcsányi köteles beszéd szinvonalára. Jó persze beindúlt a kampány, de szerintem ezzel nem lehet szavazatokat gyüjteni és visszahozni a 2010-es szintet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!