Júliustól újabb rezsicsökkentés lépett életbe

2013. július 01. 08:47

Csökkentek a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítási díjak, olcsóbb lett a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés is július 1-jével a lakossági rezsicsökkentés részeként.

2013. július 01. 08:47

Az Országgyűlés április 29-én döntött arról, hogy a földgáz, az áram és a távhő árának január 1-jén megvalósult csökkentése mellett előírja a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítási díjak tízszázalékos csökkentését is július 1-jével. A jogszabály értelmében a víz- és csatornadíjak a januári összeghez képest csökkennek tíz százalékkal, míg a szemétszállításért – 2014. december 31-éig – a tavaly áprilisi ár legfeljebb 4,2 százalékkal megemelt összegének 90 százalékát kérhetik el a szolgáltatók.

A fideszes Németh Szilárd és Ékes József javaslatára elfogadott törvény alapján a díjcsökkentést kötelező feltüntetni a számlán. Ha ez elmarad – és a fogyasztóvédelmi hatóság megállapítja a szerződésszegést –, a szolgáltatónak tízezer forint kötbért kell fizetnie a fogyasztónak.

A szenyvízszippantás árának 10 százalékos csökkentéséről június 21-én döntött a parlament a fideszes Németh Szilárd javaslatára. A döntés értelmében július 1-jétől  a szennyvízszippantásért mindenütt tíz százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a január 31-i árakhoz képest. A díjcsökkentésről a szolgáltatóknak részletes tájékoztatást kell adniuk az ügyfeleknek, és a fogyasztóvédelmi hatóságnak is igazolniuk kell az előírtak teljesítését.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. július 01. 22:16
Olyan szívesen hallanék még a rezsicsökkentésről. Mikor lesz legközelebb?
realista
2013. július 01. 19:26
Most akkor 10%-kal kevesebb fizetést kapnak a kéményseprők? Nem, ezt már megoldották elbocsátásokkal.
liberálzöld.
2013. július 01. 14:58
Meg tudja valaki mondani, hogyan alakultak a villany hatósági árai a jelenlegi orbán kormány regnálása alatt? Csak néhány szám kellene. Ennyivel vették ár, ennyit emeltek, ennyit csökkentettek, most ennyi. Sajnos nem találom... És máris tisztábban látnánk ....
liberálzöld.
2013. július 01. 14:55
És hát a kéményseprés! Na annak a csökkentése, na az aztán az igazi segítség! Évi 2000 ft. Na annak lejön a 10%-a, az 200 Ft spórolás/év! Lesz még magyar felvirágzás, csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!