Elemzők: Nem olyan radikális az a radikális kamatdöntés

2013. július 23. 18:53

A magyar monetáris politika kereteinek változása, amelyre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke tett utalást a kamatdöntő ülés után, kevésbé radikális, mint amilyennek első látásra tűnik – vélekedtek a keddi monetáris tanácsi ülés és Matolcsy György azt követő tájékoztatója után londoni pénzügyi elemzők.

2013. július 23. 18:53
William Jackson, az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza értékelésében kiemelte azt a véleményét, hogy az új monetáris politikai keret a kedden ismertté vált elemek alapján nem hagyományos előretekintő iránymutatás, abban az értelemben, ahogy ezt az eszközt az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve alkalmazza, a Fed monetáris politikája ugyanis a makrogazdasági változókhoz kötődik. 
 
Matolcsy György kedden kijelentette ugyan, hogy az MNB-alapkamat 3,00-3,50 százalékig süllyedhet a jelenlegi enyhítési ciklus végére, ám az egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a cél miként módosulhat – illetve módosulhat-e – a reálgazdasági változásokra válaszul – hangsúlyozta a Capital Economics vezető londoni elemzője.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. július 23. 20:31
Persze, hogy nem radikális. A segghülye balliberálisok szerint az.
bolá
2013. július 23. 19:59
Most buktak le a spekik, hogy Simor és bandája a helyi komprádor kollaboránsuk volt, és számukra tartotta magasan a kamatot!
Sovereign
2013. július 23. 19:12
Tökmindegy, mert a hitelezést ez sem fogja beindítani, abankszektori különadók miatt például. Ezt nagyon elkúrta a narancsmaffia. Szemét rohadt gazemberek, abszolút megérdemlik. Még több vállalkozás fog csődbe menni, més több ember fog utcára kerülni, még több ember fog kivándorolni. A rohadt narancsos banda megérdemli, amit kapni fog. A fidesz-mszp-szdsz háromszög az ország testén élősködő rákos daganat. Az szdsz-t sikerült úgy ahogy kilökni (bár az életfogytig tartó kéynszermunka még hátravan nekik), most a fidemszp-n a sor!
Fahrenheit 451
2013. július 23. 19:01
"Londoni elemzők: nincs szó radikális váltásról" Maradt az unortodox gazdaságpolitika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!