Ágh Péter: Bajnai a Tavares-jelentés elfogadását ünnepli

2013. július 17. 15:18

A Fidelitas elnöke szerint Bajnai Gordon az Együtt-PM Szövetség vezetője és Rui Tavares portugál EP-képviselő karöltve támogatja a 6. Zöld Nyári Egyetemet, hogy közösen ünnepeljék meg a Magyarországot elítélő Tavares-jelentés elfogadását.

2013. július 17. 15:18

Ágh Péter erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt Velencén, a Liget-Velence kemping előtt. Az esemény egyik szervezője ugyanott sajnálatát fejezte ki, hogy belpolitikai csatározások miatt támadják a nyári egyetemet. Ágh Péter szerint a liberális esemény kapcsán világossá vált, hogy kik támogatták a jelentés létrejöttét és az elfogadása kiknek az érdekeit szolgálta. Hozzátette: a Gyurcsány-Bajnai szövetség veszélyes sorsot hozhat Magyarországnak, hiszen „a gyűlöletkeltésben és a pofátlanságban nem ismernek határokat”.

Közvélemény-kutatási adatokra hivatkozva közölte: a magyar emberek elítélik a Tavares-jelentést. Ezért arra kérte a magyar és a portugál politikust, hogy Ausztriában ünnepeljenek, ahol „Bajnai Gordon komoly céghálózatot épített ki az elmúlt években”. Ágh Péter azt kérte a szervezőktől, hozzák nyilvánosságra, Rui Tavares mennyi pénzzel támogatta a velencei rendezvény megszervezését.

A sajtótájékoztatót követően a helyszínen megjelent Fidelitas-tagok Bajnai-Tavares Nyári Egyetem feliratú karszalagot adtak át a táborba érkezőknek. Válaszul a szervezők belépésre jogosító karszalagokat vittek a demonstrálóknak, köztük annak a néhány idősebb embernek is, akik Bajnai Gordon ellen transzparenssel és libatollakkal tiltakoztak. A szervezők közül Fehér Dániel elmondta: Bajnai Gordon nem támogatójuk, és nincs sem az előadók, sem a szervezők között. Sajnálatát fejezte ki, hogy belpolitikai csatározások miatt támadják a nyári egyetemet. Megjegyezte: a zöld rendezvényen korábban részt vettek jobboldali politikusok is, például L. Simon László, Illés Zoltán és Ángyán József.

Ágh Péter felvetésére reagálva közölte: Rui Tavares 450 euróval (132 ezer forint) támogatta az esemény megrendezését – csakúgy, mint más zöldpárti EP-képviselők. A Bajnai Gordon közösségi oldalán lévő, a velencei eseményt népszerűsítő hirdetésről elmondta, az oldal szerkesztői bizonyára érdekesnek találták a rendezvényt, és így akarták felhívni a figyelmet a nyári egyetemre.

A július 3-án Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadott Tavares-jelentés fő megállapítása az, hogy a magyarországi jogi változások rendszerszintűek voltak, és eltávolodtak az unió szerződésének kettes cikkében foglalt alapértékektől, és ha ez a trend nem változik „időben és megfelelő módon”, akkor az annak kockázatához vezethet, hogy Magyarországon sérülhetnek az alapértékek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. július 17. 21:10
Meg kell hálálnia a bizalmat a régi-új vezetőnek...Le kell menni kutyába. Ha valakinek van gyomra hozzá.
lastres
2013. július 17. 19:51
szánalmas ez az erőlködés.
Gombóc XVI. Artúr
2013. július 17. 19:41
Tényleg nem tudnak már ennél jobbat kitalálni?? Ez nagyon sekély fantáziára utal. Tisztára mint Rákosi meg a "Tito láncos kutyája". Mennyi ész kell annak belátására, hogy ezzel a szöveggel csak magukat járatják le, aztán majd amikor mondanának valami tényleg fontosat, az emberek csak legyinteni fognak rájuk.
josip
2013. július 17. 16:47
"Bajnai a Tavares-jelentés elfogadását ünnepli" No és? Ő dolga. Orbán felvonulásokat és tüntetéseket szerveztet a saját diktat... szóval centrális erőterének ünneplésére. Ő dölga. Én meg bontok majd egy-egy pezsgőt mindegyiknek a temetésén. Én dolgom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!