Hallgatói szerződés helyett nyilatkozat lesz

2013. április 04. 13:56

A felsőoktatási államtitkár tájékoztatása szerint a nyilatkozatot aláíróknak ösztöndíjak is járnak; és csak a tanulmányokra fordított időt kellene majd ledolgozni 10-12 év alatt.

2013. április 04. 13:56

A tervek szerint a hallgatók a következő tanévtől szerződés helyett egy nyilatkozatot írnak majd alá, és aki két gyermeket nevel, ezzel tanulmányainak állami finanszírozásáért a tőle elvárt kötelezettséget teljesíthetné is. A részletekről jövő szerdán dönt a kormány – mondta Klinghammer István csütörtökön a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének küldöttgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón.

A felsőoktatási államtitkár az MTI kérdésére közölte: a hallgatókkal a koncepciót munkálták ki. Abban egyebek között az szerepel, hogy a nyilatkozatot aláíró hallgatók állami ösztöndíjat kapnak, és emellett jár majd a szociális ösztöndíj is. A végzés után 10-12 év alatt kell ledolgozni magyar vállalatoknál a tanulmányokra fordított időt – tette hozzá Klinghammer István.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsány Viktor
2013. április 04. 16:07
"magyar vállalatoknál" Akkor Kékessy Dezső és Fellegi Tamás offshore-cégei nem játszanak?
bookmark
2013. április 04. 16:05
Én már nagyon unom az összes diák kérdést.
Shom_Ford_All
2013. április 04. 15:00
"aki két gyermeket nevel, ezzel tanulmányainak állami finanszírozásáért a tőle elvárt kötelezettséget teljesíthetné is" Hurrá, akkor fizetnie sem kell, sőt 2 gyerekkel mehet külföldre, viszi a szaporulatot is.
tapsihapsi
2013. április 04. 14:49
puhul a dolog, ez jó! de vajon lesz-e még működőképes magyar gazdaság 10-12 év múlva??? jár-e munkahely is vagy csak kötelezettség???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!