Fónagy szerint megtérül az E.ON-ügylet

2013. április 03. 13:41

Megtérülő beruházásnak tartja a kormány az E.ON hazai földgázipari érdekeltségeinek megvásárlását, amelynek tranzakciója a költségvetést nem érinti.

2013. április 03. 13:41

Fónagy János, a fejlesztési minisztérium államtitkárát sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy a központi büdzsé vagy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. finanszírozza-e az E.ON-ügyletet, továbbá faggatták arról is, hogy a Jobbik a szerinte indokolatlanul magas vételár miatt büntetőfeljelentést tesz a vásárlással kapcsolatban. Fónagy János válaszában kijelentette: a kormánynak az energiabiztonság erősítése a célja az ügylettel, és nem titkolt szándéka az sem, hogy döntő szerepe legyen a magyarországi gázpiacon.

A kabinet számításai szerint megtérülő beruházásról van szó – mondta az államtitkár, aki nemzetbiztonsági és energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen értéknek nevezte a földgázipari érdekeltséget. Emlékeztetett, hogy az ügylet előreláthatólag 2013 második felében zárulhat, így a végleges ár – amely megközelítőleg 870 millió euró – a záráskori gázkészletek függvényében alakul ki. A tervek szerint az MVM Zrt. részben saját, részben pedig külső forrásból finanszírozza a tranzakciót, amely a költségvetést nem érinti – közölte Fónagy János.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2013. április 03. 18:29
Azokat azért, még most is jól tökön rúgnám, akik annak idején eladták a közműveket.
simlicska
2013. április 03. 18:28
Ha egy zsidó fideszszatócs mondja, akkor biztosan.Ha már a derék vérjobbok maguk közé engedték......
trabantkombi
2013. április 03. 16:49
Jaffaidióták! Ti mindennek örültök és minden tökéletes, amit a kedves baltás beteg jónak lát! Ha a jó édes anyátokat darálná be biomasszának, annak is tapsolnátok! Faszfejek, mikor veszitek észre, hogy itt csak a hatalomról és a hozzátapadó milliárdokról van szó! A mol részvények is milyen remek stratégiai befektetés volt!!!!! Mennyivel stabilabb meg olcsóbb a benzin! Alig vagyunk most éppen 150 milliárd bukóban! Vajon ha gyurcsány vette volna meg akkor milyen nyomulás lenne itt a mol részvények árfolyamával! Nyomorult baltás fasz szopók! Szerencsétlen szolgák! Szánalmas sorsotokat egy elmebeteghez kötöttétek! Sajnállak benneteket!!!!! 2014!!!!
rommy
2013. április 03. 16:19
kötelező volt megvenni.az agyatlanok meg dumáljanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!