Rezsicsökkentés: elindította aláírásgyűjtését a Fidesz

2013. március 20. 12:48

Az első aláíró szerdán a budapesti Kálvin téren látta el kézjegyével a petíciót. A Magyarország nem hagyja magát című aláírásgyűjtés célja, hogy az emberek kiálljanak a rezsicsökkentés mellett.

2013. március 20. 12:48

Hivatalosan is elindította aláírás-gyűjtési akcióját a rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz. Az első aláíró szerdán a budapesti Kálvin téren látta el kézjegyével a petíciót, majd Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, ahol közölte: a következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, akik kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését. Megjegyezte, minden más magánakciótól elhatárolódnak.

Az aláírásgyűjtést Magyarország nem hagyja magát címmel indította el a Fidesz, azt kérve az emberektől, álljanak ki a rezsicsökkentés mellett, támogassák a Fidesz és a kormány elképzeléseit, ami azért is fontos, mert nem az első támadás érte a rezsicsökkentést az elmúlt hetekben, amikor a szolgáltatók bírósági keresetekkel próbálták megakadályozni a közüzemi díjak mérséklésének megvalósítását – mondta Rogán Antal. Jelezte, folyamatos belföldi és nemzetközi nyomás tapasztalható a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, ezért mindenki számára nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez nem a Fidesz vagy a kabinet, hanem a magyar családok ügye.

A külföldi nyomásgyakorlást firtató kérdésre azt válaszolta: a szolgáltatók Brüsszeltől kezdve, Berlinen át, egészen Rómáig vagy Párizsig „mindenhol lobbiznak azért, hogy a nemzeti kormányok is az Európai Unión belül fejtsenek ki nyomást Magyarországra”. Ennek szerinte csak akkor lehet ellenállni, ha a magyar parlamentben minden képviselőnek egyértelmű, hogy a családok akarják a rezsicsökkentést.

Az aláírásgyűjtés hivatalos elindításán – amelyen részt vett Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója is – több tucat érdeklődő jelent meg, hogy a kihelyezett standoknál ellássa kézjegyével a Fidesz petícióját.

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. március 20. 16:23
A birka népnek ennél több nem kell,ez az ország szegénységi bizonyítványa,és tragédiája.
rogananti
2013. március 20. 15:16
http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/burkolt_aramaremelest_hajtott_vegre_a_kormany.181408.html Apa kezdődik! Siker!
tarackos
2013. március 20. 14:45
Egyébként magyarázza már el vki mire jó ez az aláírás gyűjtés? A kormány bármilyen aljas magyar- és nemzetellenes döntését azzal magyarázza, hogy kétharmada van. Akkor minek kell a rezsicsökkentéshez aláírás? A nemzeti konzultáció is bukta volt, csak 1 milla polgár akart baltásokkal levelezni...
rogananti
2013. március 20. 14:41
Könyörgöm derüljön ki, hogy a magyar emberek nem ennyire ostobák, és ezt nem zabálják meg. Elkeserítő. Miért nem nemzeti inzultációt indítanak a mi pénzünkön ezek az élősködő férgek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!